• Let op: Dit is het archief van het Provider Forum. De berichten die je hier ziet zijn gedateerd en er kan niet meer op worden gereageerd.

IP nummer vastleggen in router

  • Onderwerp starter Ottertje1982
  • Startdatum
O

Ottertje1982

Ik heb nu een sitecom DSL/CABLE broadband router 4S. Weet iemand of je hierin een vast ip nummer kan zetten ? :}
 
Eh, waarom zou het niet kunnen?
Ik mag aan nemen dat je in elke router een IP nummer kunt instellen, DHCP is een extra-tje (maar zit er ook altijd in) ;)
 
Ik was namelijk van plan om in deze router een ip nummer voor internet te plaatsen (geen idee nog waar) want mijn ipnummer veranderd iedere keer hinderlijk, maar of alles dan nog werkt :D
 
Meestal werkt dat niet, maar je kan daar maar op 1 manier achter komen, ik denk dat het wel kan...
 
Je kan het ip (wat je op dit moment het) vastzetten in je router, geen probleem, kan met je PC ook.

Maar er kunnen wel probleme optreden:

1) Als je router offline gaat en het IP wordt aan iemand anders uitgedeeld (als je lease is verlopen bijvoorbeeld) heb je dus geen verbinding (moet je em weer effe op dynamisch zetten).

2) Als je lease is verlopen en de DHCP kent je IP toe aan een ander, terwijl jij dit nog vasthoud, dan kan de ander niet online komen. Chello gaat dan kijken waar het probleem zit, komt erachter dat jij het vast hebt gezen en je krijgt een vriendelijk telefoontje dit uit te zetten :)

Het heeft dus geen nut, want als je router altijd aanstaan, dan hou je toch hetzelfde IP vast omdat 'ie het ip adres niet released.
 
Terug
Bovenaan