• Let op: Dit is het archief van het Provider Forum. De berichten die je hier ziet zijn gedateerd en er kan niet meer op worden gereageerd.

ip camera aansluiten via router??

  • Onderwerp starter Onderwerp starter peugeot
  • Startdatum Startdatum
Status
Niet open voor verdere reacties.
P

peugeot

Beste,

even mijn situatie;
Ubee EVW 3200 modem/router Ziggo
Router Linksys WRT320N
Maginon IPC camera
Draadloos aangesloten werkt binnen eigen netwerk perfect kan benaderd worden met PC Laptop Tablet Smartphone.

Nu wil ik deze camera via internet benaderen , door de bomen zie ik het bos niet meer.
Portforwarding hier dan daar,het lukt me gewoon niet zal wel aan mij liggen.
Ben hier al dagen mee bezig.
Voor elke tip zou ik zeer dankbaar zijn.
mvrgr
 
Portforwarding is altijd wat lastiger in de router-achter-router situatie.
Zet a) alle firewalls eens uit en b) zet de linksys IP in de DMZ van de ziggo router (handig als je ook dat IP adres in DHCP gereserveerd hebt, dan verandert het niet).

Vervolgens hoef je alleen nog maar port forwards voor je IP cam in de linksys aan te brengen. En als je dat goed doet, zou het moeten werken :rolleyes:
 
ip camera aansluiten

Beste,

Kun je me dit met wat voorbeelden aangeven ,ben een leek hierin.

bvd
 
En probeer het eens vanuit een ander IP-adres dan thuis je camera te benaderen. Of via een Ziggo hotspot. Niet alle Linksys routers ondersteunen Nat-loopback en dan kun je jaren zoeken.
 
Niet alle Linksys routers ondersteunen Nat-loopback en dan kun je jaren zoeken.

Maar in dit geval is de Ubee de eerste router en doet de Linksys er niet toe voor de NAT-loopback omdat je niet zijn WAN-IP oproept. De Ubee ondersteunt het wel dus NAT-loopback ondersteuning zal hier geen issue zijn.

Er moet gewoon 2x geforward worden en dan is DMZ handig omdat je dan in de Ubee alle poorten in één keer forward en blijft alleen de forwarding per poort in de Linksys over.
 
Ik weet niet, Briolet, maar ik ken een misschien vergelijkbare situatie: Wifi-modem + nieuwe Linksys router + IP cam. Wifi+routerfunctie uitgeschakeld op het modem (ik weet niet of dit hier ook zo is) en vervolgens werkt de IP camera via internet alleen van buitenaf, omdat moderne Linksysses om veiligheidsredenen(?) geen NAT loopback meer ondersteunen. Bij de buren of via een proxy werkte het thuis bekijken wel.
 
Status
Niet open voor verdere reacties.
Terug
Bovenaan