• Let op: Dit is het archief van het Provider Forum. De berichten die je hier ziet zijn gedateerd en er kan niet meer op worden gereageerd.

ip-adres vernieuwen lukt niet....

S

Sandra1972

ik heb chello en wilde die installeren via doe-het-zelf-pakket en nu werkt het dus niet. upc zegt dat het modem online is maar via het installatie-cdrom zegt ie dat activeren van modem niet lukt en ip vernieuwen is niet mogelyk. wat nu ? ik heb ook myn oude pc geprobeerd en van myn vrindin maar daar zelfde verhaal met myn eigen nieuwe geinstalleerde netwerkkaart weet niet hoe ik nu verder moet...
gr. sandra
 
Is je netwerkkabel wel OK? Probeer het anders eens
met een andere kabel.
 
WouterW zei:
Is je netwerkkabel wel OK? Probeer het anders eens
met een andere kabel.

Spreekt over de installatie cd....dus via de usb aansluiting....komt geen netwerkkabel aan te pas.
Tenminste...zo zie ik het.
 
Je moet denk ik de medem resetten.

De reden dat hij contact kan maken met de modem is omdat hij waarschijnlijk een verkeerd macadres van je pc heeft.

Trek de stekker eruit en laat hem minimaal 6 uurtjes staan (bijvoorbeeld als je naar bed gaat.)

Hierdoor zxal de modem resetten (helemaal leeg zijn)

Sluit het hele zakie weer aan en start de pc.

Je kan dan de instal CD weer gebruiken om de verbinding in te stellen.

(dit werkete bij mij iig toen ik een nieuw netwerkkaartje erin stopte, toen kon ik ook geen contact maken met de modem...)

Succes
 
DMV van het losdraaien van de coax kun je zien of die kabel, pc of modem niet stuk is.
Draai de coax los, haal even de stroom van het modem, start daarna de pc opnieuw op en kijk even wat voor IP je krijgt. Is dit iets van 192.168.1.100 dan zit verder alles wel ok.\Dan kun je als hiervoor modem een nachtje uit de stroom of even chello bellen om het modem te laten flushen. Krijg je een ander of geen ip moet je het ergens anders zoeken. Kabel of PC Succes
 
Ja.
Kan al sinds gister geen ip adres krijgen,zojuist met helpdesk gebeld en die zeggen dar er een regio storing is(ik zit in amsterdam).
Heb de modem al ruim 10 uur uit stroom gehad maar niets wil baten.
Van alles geprobeerd maar ik krijg geen ip nummer,wel kan ik op http://192.168.100.1/ komen als ik modem in standby zet,maar zet ik modem online dan lukt het dus niet.
Is zojuist het modem door helpdesk vrijgegeven maar nog geen ip,zij zagen dit aan hun kant dus ook.
alles doet het behalve het vernieuwen van de lan-verbinding of het renewen enzo.
Afwachten maar.
 
Ja inderdaad.
Ik heb al alle instellingen veranderd alsook de ethernet kaarten opnieuw laten detecteren,daarna een system restore gedaan want het hiel niets.
Het enige dat ik nog zou kunnen doen is de ethernetkaart verwijzingen geheel uit registry slopen en dan opnieuw laten detecteren,maar ik betwijfel of dit helpt.
Verder weet ik niet hoe of wat je zelf met dhcp kan doen zonder ip nummer.

dhcp staat overigens wel aan als ik ipconfig/all doe,alles werkt naar behoren,ook het proggie om je tcp te herstellen mocht niet baten.De computer beantwoorder van helpdesk zei trouwens ook al dat er een regionale storing is,en daarna de medewerkster.Ook mijn andere netwerk kaart doet het gewoon voor thuisnetwerkje,de lampjes doen het allemaal,gewoon alles behalve een ipnummer krijgen van modem.
 
Hier het zelfde probleem sinds eergisteren. Af en toe kom ik er op, maar meestal heb ik 'geen verbindingsmogelijkheid' Ik heb een ip in de range: 169.254.0.xxx. Ik heb chello nog niet gebeld omdat je tig minuten in de wachtrij staat, en zo te zien is hun contact paneel ook naar zn grootje. Zit nu bij kenissen, en die hebben er geen last van.

Regio Amersfoort - Hoevelaken (3871).
 
Terug
Bovenaan