• Let op: Dit is het archief van het Provider Forum. De berichten die je hier ziet zijn gedateerd en er kan niet meer op worden gereageerd.

Internetverbruik bijhouden met router

C

Clown

Ik had al door veel topics heen gelezen, maar ik kan niet vinden hoe je je internetverbruik bijhoudt wanneer je gebruik maakt van een router. ??? Ik heb namelijk chello light en sinds kort een wireless router. Ik heb op m'n hoofdcomputer du meter zitten, maar die meet natuurlijk het verkeer van en naar die computer en dus niet puur het totale internet verbruik. Weet iemand hoe je dit verbruik van de router dus kan bijhouden.

Alvast bedankt.

Clown
 
het gratis programma van : www.paessler.com
chello dns is bekend vanaf deze site : Chelloo.nl, maar de snmp string is mij een raadsel ??? ( nu heb ik ook geen router, misschien is die dan wel bekend )

&

via deze site kwam ik achter :
https://datagebruik.chello.nl
waar de gratis datalimiet word getoond in afgeronde MB

groet,
Westera
 
Westera zei:
het gratis programma van : www.paessler.com

Even erbij zeggen dat je router wel snmp moet ondersteunen, de meeste routers die thuis staan doen dit echter niet!

@topic starter:
Je bent hoop ik wel op de hoogte dat je geen router mag gebruiken met chello (behalve bij chello+).
Mij maakt het niets uit, echter heb je problemen en je belt naar de helpdesk zullen zij U niet meer helpen (alsof ze dit normaal wel doen, maarja.... offtopic) .

Officieel is het niet toegestaan om routers te gebruiken bij Chello behalve als je chello+ hebt. Er zijn ook veel berichten hier op dit forum van meldingen dat chello alles doet om deze routers te blokkeren, je bent vast gewaarschuwd ;)
 
Bert zei:
Even erbij zeggen dat je router wel snmp moet ondersteunen, de meeste routers die thuis staan doen dit echter niet!

Draytek ondersteunt snmp wel maar de free Paessler versie die hier aangegeven wordt is voor 1 pc.....
De Pro is voor heel je netwerk.
 
Hartstikke bedankt, ik heb net gekeken en ik had in januari 1,4 gb gebruikt. Dus boven m'n limiet.... Ze hadden vooraf gezegd dat de verbinding dan traag zou worden. Gelukkig niets van gemerkt.

Ik had dat programma al gedownload en getest, maar inderdaad mijn router ondersteunt geen snmp en dus kan het programma geen contact krijgen. Helaas, lijkt me een mooi programma, als het werkt.

In elk geval enorm bedankt voor de hulp.
 
Terug
Bovenaan