Internetverbinding valt vaak weg

  • Onderwerp starter metalchurch88
  • Startdatum
Status
Niet open voor verdere reacties.
M

metalchurch88

Beste mensen,

Sinds ongeveer een half jaar hebben wij in huis een nieuw modem gekregen, namelijk de Cisco EPC 3928AD. Nooit problemen mee gehad, tot afgelopen vrijdag. Toen merkte ik dat het internet steeds uitviel, ongeveer elke 5-10 minuten. Het modem opnieuw starten heeft geen enkel effect. Alles ligt er op zo'n moment uit: het kabelinternet, de wifi en zelfs de tv. Er is een lampje op het modem dat continu oranje brandt, namelijk Ethernet 3. Dit lampje blijft branden, ook als de internetverbinding het op dat moment wel doet. Verder brandt Ethernet 2 groen, en Ethernet 1 en 4 zijn uit.

Ik had er na vrijdag geen last meer van, het probleem was blijkbaar vanzelf weggegaan. Maar vanmiddag is exact hetzelfde probleem weer teruggekomen. Heeft iemand enig idee wat dit te betekenen heeft en wat ik er aan zou kunnen doen?
 
het beste is als er die storing is Ziggo bellen,
liefst met de ziggo telefoon van de buren.
dan je verhaal doen wat er aan de hand is en wat je zelf gedaan hebt.
dan kunnen ze jouw modem uitlezen na de storing om te kijken wat er is.
en mochten ze de modem resetten dan houd je nog wel telefoon verbinding.
 
Alles ligt er op zo'n moment uit: het kabelinternet, de wifi en zelfs de tv.

Dan is of het signaal wat je huis binnenkomt weg op dat moment, of je hebt misschien een antenneversterker waar je modem ook op zit die defect is of waar een stekker of voeding los zit (of voeding defect is).

Als je TV ook uitvalt is het dus geen probleem van je modem.

Inderdaad Ziggo bellen en vertellen dat op dat moment ook de TV niet werkt. Ze zullen dan een monteur langs moeten sturen....
 
Het is opgelost! Ik heb gisteren gebeld, en het bleek voldoende om de modem terug te zetten naar de fabrieksinstellingen.

Bedankt voor de reacties nog!
 
Het is opgelost! Ik heb gisteren gebeld, en het bleek voldoende om de modem terug te zetten naar de fabrieksinstellingen.

Ik hoop voor je dat dit 'de' oplossing is, maar het past niet bij je opmerking dat op het moment van uitval je ook geen TV hebt. Want je TV signaal gaat buiten je modem om.
 
Ik hoop voor je dat dit 'de' oplossing is, maar het past niet bij je opmerking dat op het moment van uitval je ook geen TV hebt. Want je TV signaal gaat buiten je modem om.

Er zit wel een kabel in het modem die op mijn kamer is verbonden met een splitter, die weer met mijn tv verbonden is. Ik vond het ook al vreemd, maar de tv-storingen kwamen echt precies overeen met het uitvallen van de router. In ieder geval heb ik sinds het resetten van de fabrieksinstellingen nergens meer last van gehad, alles werkt weer als vanouds.
 
Hallo,

Ik had hier hetzelfde probleem verbinding werd om de haverklap verbroken...modem terug gezet naar fabrieksinstellingen en probleem lijkt nu opgelost.


Het is even goed gegaan, maar valt weer weg:evil:....Ik ben al jaren bij Ziggo maar nog nooit problemen gehad....maar hier wordt ik niet vrolijk van..denk toch maar eens na over gasvezel..

gr,
Rokit
 
Laatst bewerkt door een moderator:
Ben het met Cees eens, je tv aansluiting heeft niets met je modem te maken. Het lijkt erop dat er ergens lekstroom zit vanuit je splitter/versterker.

Ben ook benieuwd of een modem reset echt de oplossing is.
 
Status
Niet open voor verdere reacties.
Terug
Bovenaan