• Let op: Dit is het archief van het Provider Forum. De berichten die je hier ziet zijn gedateerd en er kan niet meer op worden gereageerd.

Internettoegang

P

padjeII

Ik heb een gek iets. Ik heb een EpoX moederbord voor de nforce4 chip met geintergreede LAN verbinding. Werkte altijd super! Ik heb chello extreme enige tijd terug geactiveerd en kan lekker internetten. NU kreeg ik via MAGIXBIOS (bios update proggie van bord) de melding dat er een nieuwe bios was. Aangezien mijn laatste van mei 2005 was en deze nieuwe bios van januari 2006 dacht ik, lekker flashen die handel. Affin, alles ging goed en ik herstarte windows xp. Toen zag ik bij de start HEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEL snel ( 1/100 van sec. ofzo) een rood schermpje midden in het scherm, in de snelligheid las ik iets over mac adres? )
Aniwees, pc gaf netjes nieuwe bios aan en starte op. Toen wilde ik IE openen en wat gebeurde, ik kreeg geen verbinding, ik dus modem resetten. Nadat ik dit gedaan had kon ik wel internet op echter kwam ik op de bekende chello provisioning pagina om mij aan te melden. DUs ik netjes gegeven ingevoerd en password gegeven (100% correct) ...krijg ik steeds een foutmelding dat aanmelden mislukt is en ik contact moet zoeken met upc?

IK dacht, dan maar weer eventjes oude bios updaten. En tadaa, wel weer internet?
EHm, ik snap er niet veel van? Maar hoe kan dit? IK heb dit nog nooit gehad na een bios update :)
Ik heb in de instellingen gekeken en dat is allemaal goed in het bios:)

IK kreeg steeds een ip adres van 10.92.62 geloof ik met de nieuwe bios..

iemand een idee hoe dit kan en wat ik eraan kan doen zodat ik netjes mijn bios kan updaten en KAN Internetten?
 
Krijg je na de bios update soms een ander mac adres?
Dit kun je zien via de command line (Fysiek adres): ipconfig /all

Zo ja, dan moet je met je oude bios je MAC adres even noteren: ipconfig /all

Nu je bios updaten en vervolgens in je bios het oude MAC adres terug zetten als dat kan (?)
 
Eej SuperZ, idd, mijn mac adress was aangepast na bios update, kon deze netjes veranderen in de mijne, en hij internet weer als een tierelier ;D :6
 
Even een terzijde opmerking.Ik heb eigenlijk altijd geleerd dat als je pc goed werkt en er geen problemen zijn dat je dan niet aan je bios moet zitten dus alleen flashen als er problemen voordoen omdat er risico's aan zitten,of zit ik er nu ver naast?????????????????? ik heb namelijk ook al diverse updates van me bios op HDD staan........
 
Bekijk de changelog:
zijn er bugs opgelost waar jij last van hebt (gehad) --> flashen
zijn er features toegevoegd die jij leuk vindt --> flashen
zijn er performance-verbeteringen --> flashen
 
Terug
Bovenaan