Internetsnelheid veel te laag

Francoloro

Forum Gebruiker
Berichten
30
Ik heb een Ziggo abonnement dat een 30/300 Mbps snelheid beloofd (upload/download).
Het vreemde is dat dat de snelheid veel te laag is. Bij het testen:
DOWNLOAD Mbps
37.83
UPLOAD Mbps
30.67

Ik begrijp absoluut niet dat mijn uploadsnelheid precies goed is, maar mijn downloadsnelheid ver onder de maat.
Ik maak niet direct verbinding met een UTP kabel maar via powerline adapters. Die werken op zich goed en zijn stabiel en kunnen een snelheid aan toto 300 Mbps. Via de utility van deze adapters zie ik dat de (waarschijnlijk onderlinge snelheid?) snelheden bereikt to 200 Mbps.

Kortom dit is voor mij een raadsel.

Heeft iemand enige idee wat de oorzaak kan zijn?

Vriendelijke groet,

Frank.

n.b. ik heb een Ubee modem en lees daar erg slechte berichten over. Voorheen had ik een Cisco modem. De Ubee geeft alleen een wat beter wifi signaal maar via de powerline adapters krijg ik dus die vreemde waarden. Via wifi analyzer zie ik dat de kanaalgrafiek -75 Db als waarde aangeeft. Lijkt me ook niet in orde. Maar goed het belangrijkste voor mij is de ethernet verbinding met mijn PC.
 
Laatst bewerkt:
Eerst lokaal op het ziggo modem testen met een kabel.
 
Dat heb ik inderdaad geprobeerd. Het probleem is dat mijn laptop niet meer de nieuwste is en net als mijn PC een 100Mbps netwerkkaart heeft. Ik krijg de zelfde snelheden als ik direct via een ethernet Cat6 kabel direct op het modem aansluit.

Ik heb voorts een USB 3.0 Gigabit Ethernet Adapter gekocht omdat in mijn PC geen ruimte meer is voor een snellere ethernet kaart. <aar de resultaten (via USB 3.) blijven helaas hetzelfde :(
 
Dat de uploadsnelheid precies goed is, maar de downloadsnelheid zo goed als gelijk is met de uploadsnelheid (zo'n 30 Mbps), dat is voor mij een raadsel. Ik weet ook niet of het mogelijk aan buurtmeterkast ligt en of de de up- en downloadsnelheden apart worden verzonden/ontvangen. Iets anders kan ik niet bedenken. Wellicht toch maar een monteur laten langskomen?
 
Kan zijn dat je helemaal geen usb3 op de laptop/pc hebt, dan blijft het ook hangen bij 100mb/LAN.
Heb je die ubee al een keer uit/aan gedaan?
Test hier eens: https://www.speedtest.nl/
 
Ik heb wel degelijk een USB 3.0 USB poort, meerdere zelfs.
speedtest.jpg
 
Heb je met al je devices (dus bijv. ook een smartphone of tablet) dergelijke maximale snelheden?

Hier ook een 300/30 abo via een Connectbox en met Devolo dLAN 1200+ powerline adapters. Op iedere verdieping haal ik zo’n 125 tot 150 Mbps download (waar ik tevreden mee ben) en heel dicht bij de Connectbox met z’n eigen WiFi signaal zit ik op de 300 Mbps.
 
Ik mheb de Ubee al meerdere malen ge herstart en ook de kabels opnieuw verbonden. Het zijn de nieuwste kabel die ik kort geleden ontving toen ik het Ubee modem ontving
 
Heb je met al je devices (dus bijv. ook een smartphone of tablet) dergelijke maximale snelheden?

Hier ook een 300/30 abo via een Connectbox en met Devolo dLAN 1200+ powerline adapters. Op iedere verdieping haal ik zo’n 125 tot 150 Mbps download (waar ik tevreden mee ben) en heel dicht bij de Connectbox met z’n eigen WiFi signaal zit op de 300 Mbps.
Kijk dat zijn de de goede waarden. Die waarden haal ik met geen enkele apparaat, zelfs niet als ik met mijn mobiel direct naast het modem ga staan.
 
Terug
Bovenaan