Internetradio hapert veel

BigLJohn

Forum Gebruiker
Berichten
3
Internet
  1. Ziggo
Digitale TV
  1. Ziggo
Sinds dat ik internetradio heb (Ziggo), weigert die om de haverklap. Ook zijn er wel eens van die zeldzame dagen dat internetradio helemaal niet weigert. Je kunt er dus helemaal niets van op aan. Aan de overkant van onze straat, waar ik wel eens kom, ook Ziggo WiFi, hetzelfde probleem als ik mijn radio daar laat spelen. Ook op ons vaste vakantieadres aan het Grevelingenmeer precies hetzelfde probleem. Ook daar heeft men een Ziggo WiFi netwerk. Mijn radio is een Sangean WFR-27C. Het feit dat de radio op meerdere netwerken hapert is zeer merkwaardig te noemen. Ik heb zoveel tijd besteed om de radio goed in te stellen. Firmware updates brachten ook al geen verbetering. En zoals gezegd; er zijn dagen dat de radio zonder haperen continu door blijft spelen, en ik flink kan schakelen tussen de 5 voorkeuze-zenders. Wat kan ik nog gaan uitproberen ??? ??? ???
 
Weet je zeker dat je op je eigen wifi netwerk zit, en niet bijvoorbeeld op het gedeelde Ziggo wifispots netwerk?
Heb je ook al eens geprobeerd te switchen tussen 2.4Ghz en 5Ghz?
Je zou dan in de connectbox even een andere naam kunnen geven aan het 5G netwerk en daarmee verbinden.
 
Weet je zeker dat je op je eigen wifi netwerk zit, en niet bijvoorbeeld op het gedeelde Ziggo wifispots netwerk?
Heb je ook al eens geprobeerd te switchen tussen 2.4Ghz en 5Ghz?
Je zou dan in de connectbox even een andere naam kunnen geven aan het 5G netwerk en daarmee verbinden.

Ik zit wel degelijk op mijn eigen netwerk, verschilende keren gecontroleerd. Ook bij de overburen (50 meter verder) en het vakantiehuisje. Het 5 Ghz netwerk is een groot drama gebleken. Daarmee komt de reikwijdte niet verder dan 5 m. Op 2.4 Ghz word dat zomaar eventjes 15 meter, en met de Range extender nog een heel eind verder. Tot achter in de tuin (25 meter ver) goede ontvangst. Ook op de zolder goede ontvangst.
 
Ik heb een Harman Kardon 300, en de next met snelheid 250. Van alles geprobeerd, zelfs een nieuwe ziggo router, maar het radiosignaal blijft hikken. Het ene moment meer dan het ander. Ik vind het waardeloos klinken, net een ouwe grammofoonplaat die vol zit met stof. Ik vraag me af of dat bij alle providers is.
 
Heb je dit ook als je via je pc luistert?

dit om uit te sluiten dat het aan je versterker ligt
 
Daar twijfel ik aan. Omdat er uren zijn dat het geluid goed is, en dan plotseling het stotteren begint, of zelf het geluid voor 1 tot 10 seconden weg valt. Maar ik kan de radio starten op mijn tablet, als het stotteren begint, zien of dat het geluid anders is.
 
op mijn onkyo 8150 werkt het prima.
er was wel een zender die ik op een gegeven moment niet meer kon beluisteren, maar na het vervangen van mijn epc3925 voor een connectbox was die weer goed te beluisteren.
hickupjes ken ik alleen als ik bepaalde zenders beluisterde op mijn telefoon via 4G, maar dat verhielp ik door een andere app te gebruiken.
 
Terug
Bovenaan