• Let op: Dit is het archief van het Provider Forum. De berichten die je hier ziet zijn gedateerd en er kan niet meer op worden gereageerd.

Internet via WiFi trager dan kopiëren binnen netwerk

Status
Niet open voor verdere reacties.
B

boemboem

Hoi,

ik heb een Linksys E2000 router (nu met Tomato firmware, voorheen ook DD-WRT en de originele firmware geprobeerd).
Nu heb ik het probleem dat ik met toegang tot het internet draadloos maar 25 Mbit/s haal (via de Ziggo Speedtest). Bedraad haal ik de volle 60 Mbit/s.

Als ik een bestand kopieer binnen het netwerk (van NAS), dan haal ik wel een goede snelheid draadloos (50-60Mbit/s). Op een onbekende reden is de snelheid naar internet via WiFi, trager.

Voorheen gebruikte ik het Ziggo Modem (Cisco) en had ik qua internetsnelheid wel de volle snelheid. Heb hier echter de router uit laten schakelen, in verband met de door de router veroorzaakte problemen.

Bedankt alvast.
 
Is bij de Cisco de router uitgeschakeld of de Wifi?
Heb je de Linksys als router (wlan-poort) of als switch (lan-poort) geconfigureerd achter de Cisco?
 
Is bij de Cisco de router uitgeschakeld of de Wifi?
Heb je de Linksys als router (wlan-poort) of als switch (lan-poort) geconfigureerd achter de Cisco?

Bij de Cisco (Ziggo) router, is het volledige router gedeelte uitgeschakeld, en werkt enkel nog als modem. De Linksys router is geconfigureerd als de enige router/gateway (kabel vanuit Cisco modem naar de WAN-poort). Hierbij zowel bedraad als draadloos apparaten aangesloten.
 
Wat als je het andersom doet: Router van de Cisco en de Linksys als draadloze switch?
 
Die situatie was het voorheen.

Toen was het internet via het Cisco (Ziggo) modem draadloos op volle snelheid (60Mbit), en via de Linksys ook zoals nu, dus zo'n 20-25Mbit.

Had gehoopt dat het lag aan het feit dat het een tweede switch was binnen het netwerk, maar helaas niet waar. Maar stoorde me erg aan het laat ontvangen van WhatsApp berichten, dat het gebruiken van de Cisco (Ziggo) als router eigenlijk niet de gewenste situatie is.
 
Status
Niet open voor verdere reacties.
Terug
Bovenaan