Internet via Apple Airport Time Capsule werkt niet (meer) goed

dvduijn

Forum Gebruiker
Berichten
3
Internet
  1. Ziggo
Digitale TV
  1. Ziggo
Omdat het signaal van de Ziggo Connectbox niet sterk genoeg is heb ik 2 jaar geleden nadat ik in mijn huidige appartement ging wonen de router functie van de Connectbox uit laten schakelen via Ziggo. Mijn Apple Airport Time Capsule uit 2010 fungeert sindsdien als draadloze modem. Dit heeft altijd probleemloos gewerkt, maar nadat ik vorige week mijn abonnement bij Ziggo heb aangepast en de snelheid is verhoogd heb ik steeds verbindingsproblemen. Elke keer als ik thuis kom werkt het draadloze internet op mijn iPhone niet en moet ik telkens Wifi op mijn telefoon uit en in schakelen voordat ik weer verbinding heb. Ook als ik mijn Macbook of iMac aanzet moet ik de wifi uitschakelen en weer inschakelen voordat ik verbinding met internet heb.

Wie weet waar dit aan zou kunnen liggen?
 
Staat de Connectbox nog steeds in bridge mode? Is hij niet per ongeluk in routermode gezet, en/of IPv6 toegevoegd?
Indien daar niets is veranderd dan kijken of er bij jouw Apple apparaten niets is veranderd. Bv update.
 
Hij staat altijd al in router mode. De router functie van de connectbox staat uit. Maar wellicht dat het te maken heeft met de Mediabox XL, die ik sinds kort gebruik. Het probleem doet zich sinds ik die gebruik voor. Nou zei iemand op de community van Ziggo dat als je die Mediabox met LAN kabel aan hebt gesloten het probleem daardoor komt en dat je die LAN kabel uit de Airport Time Capsule kan halen. Dus dat ga ik straks even proberen.
 
In principe is het ook niet nodig om de Mediabox XL te verbinden met je eigen netwerk. Dat is alleen maar nodig als je bijvoorbeeld films wilt afspelen vanaf een mediaserver in je eigen netwerk, maar dat werkt zo gaar dat je dat niet moet willen.
 
Staat de WiFi uit van de mediabox?

Anders kan er een conflict zijn op het zelfde ip adres. Dan de DHCP vernieuwen.
 
Staat de WiFi uit van de mediabox?

Anders kan er een conflict zijn op het zelfde ip adres. Dan de DHCP vernieuwen.
Heb de LAN kabel uit de Mediabox gehaald en nu lijkt het probleem te zijn verholpen.
 
Zoals @René al aangaf zorgt dit steeds voor problemen om de box in je netwerk te hangen. Eigenlijk zou ziggo deze optie eruit moeten halen. Om je eigen netwerk hierop aan te kunnen sluiten. De extra box moet dan weer wel rechtstreeks hiermee verbonden worden als je utp kabel wil gebruiken ipv coax of wifi.
 
Laatst bewerkt:
Terug
Bovenaan