Internet verbinding valt steeds weg, modem blijft online

erwin969

Forum Gebruiker
Berichten
1.251
Ik heb de laatste paar dagen last dat mijn internet verbinding er steeds uit vliegt. Mijn modem blijft gewoon online en als ik de helpdesk bel zeggen ze steeds dat het het iets is tussen mijn modem en mijn PC, de UTP kabel wellicht die niet helemaal werkt. Dit laatste lijkt me sterk omdat er nooit wat met die kabel gebeurd.
Heb samen met een helpdeskmedewerker al een keer ipconfig /release en ipconfig /renew gedaan. Dat werkte wel 1 keer, maar daarna toen ik het zelf deed weer niet. Ook toen ik mijn firewall verwijderd had had ik nog steeds geen verbinding dus daar lag het ook niet aan. Iemand enig idee en misschien iemand die dit zelfde probleem ook al eens heeft gehad? Wat kan hier aan doen? Alvast dank.
Ik heb Windows XP prof. sp1
 
Topicstarter
Topicstarter
E

erwin969

Forum Gebruiker
Berichten
1.251
Had het probleem net weer, weer verbinding weg. Weer helpdesk gebeld en nu wel iemand gesproken die hetzelfde probleem wel eens heeft meegemaakt. Even wat settings van mijn netwerkkaart aangepast en het zou nu niet meer voor moeten komen. Nu staat mijn netwerkkaart als volgt:

Burst-lengte: 32 dwords
Cache allignment-boundry: 32 dwords
Full duplex functie: inschakelen (stond op automatisch onderhandelen)
Lijnsnelheid: 10 mbps (automatisch onderhandelen)
verzenddrempelwaard: 0
 

Flow

Quality Member
Berichten
3.260
Internet
  1. Ziggo
Digitale TV
  1. Ziggo
Ik heb alles op auto en zoals winxp pro het configureerd.Dit zou gewoon moeten werken.
Maar van de zomer had ik dit ook enkele keren,modem gewoon online maar geen internet of wat dan ook.
Misschien werd mijn modem te warm ofzo,maar na een paar uur de stekker eruit liep het weer.Dit herhaalde zich een paar maal,maar het was ook ineens weer weg.
Misschien zit er veel stof in je modem,ook je tijdelijke internet bestanden en cookies verwijderen wil wel eens helpen.Uiteindelijk kan je de drivers van je nic verwijderen en opnieuw laten detecteren en installeren.Ook kan je proberen om je nic in een ander pci slot te doen.
 
Topicstarter
Topicstarter
E

erwin969

Forum Gebruiker
Berichten
1.251
sphr- zei:
NIC op 10mbps half/duplex zetten niet op full...

Hij staat nu op 10 mbps, en full duplex is ingeschakeld. Kan automatisch onderhandel, inschakelen en uitschakelen kiezen, niet op half.
 
Topicstarter
Topicstarter
E

erwin969

Forum Gebruiker
Berichten
1.251
Flow zei:
Ik heb alles op auto en zoals winxp pro het configureerd.Dit zou gewoon moeten werken.
Maar van de zomer had ik dit ook enkele keren,modem gewoon online maar geen internet of wat dan ook.
Misschien werd mijn modem te warm ofzo,maar na een paar uur de stekker eruit liep het weer.Dit herhaalde zich een paar maal,maar het was ook ineens weer weg.
Misschien zit er veel stof in je modem,ook je tijdelijke internet bestanden en cookies verwijderen wil wel eens helpen.Uiteindelijk kan je de drivers van je nic verwijderen en opnieuw laten detecteren en installeren.Ook kan je proberen om je nic in een ander pci slot te doen.

Modem zit niet onder het stof, heb hem net. Heb mijn netwerkkaart ook al eens verwijderd en opnieuw laten decteren door Windows maar dat mocht ook niet helpen. Zoals het nu staat, staat het goed volgens mij bij de instellingen van mijn kaart volgens de helpdesk. Heb tot op heden nog geen uitval gehad....laten we hopen dat het zo blijft.
 
Topicstarter
Topicstarter
E

erwin969

Forum Gebruiker
Berichten
1.251
Zucht...dacht dat mijn probleem was verholpen maar vanochtend had ik weer. Weer verbinding in 1 klap weg, weer ipconfig /release en ipconfg /renew gedaan, hielp allemaal niet behalve toen ik weer sprak met een helpdeskmedewerker, heel vreemd...had toen ook weer verbinding. Toen ik had opgehangen viel de verbinding weer weg. Dus ik wat stoeien in bij de settings van mijn netwerkkaart, weer mijn kaart op automatisch gezet, toen zag ik in eens de melding in mijn systemtray dat mijn netwerkverbinding niet was aangesloten....vreemd. Wat kan dit betekenen? Heb nu weer verbinding voor hoelang het mag duren dus tik dit stukje even snel voordat het weer gebeurd is...
Wie o wie kan mij helpen? Alvast dank.
 
Topicstarter
Topicstarter
E

erwin969

Forum Gebruiker
Berichten
1.251
Welke poort? Brakke kabel? Hoe kan dit, gebeurd nooit wat mee, ligt stil.
Netwerkkaart staat nog gewoon in de lijst als mijn verbinding weg is, en zegt dat ie correct werkt.
 

caesar

Forum Gebruiker
Berichten
702
Ook ik ervaar dit soort vreemde dingen....
Plotsklaps geen i-net meer, bij mij valt de verbinding tussen
router en modem ineens weg. Na een reset van de router werkt alles weer
naar behoren. Dit gebeurt zo'n 2 tot 3 keer per dag.
De modem is gewoon online.....
Modem Thomson, Belkin 54G wireless, XP Home met SP2,
netwerkkaart op half-duplex...
Heeft altijd goed gewerkt tot voor kort....
Is Chello up to something??

GTZ Caesar
 
Bovenaan