• Let op: Dit is het archief van het Provider Forum. De berichten die je hier ziet zijn gedateerd en er kan niet meer op worden gereageerd.

internet valt steeds weg

I

inzane19

hey iedereen
dit is weer een topic van die klote sweex routers.
sinds ik die router van sweex heb ( de 21 ) valt mijn internet steeds weg ( ook na nieuwe firmware geinstaleerd te hebben ) ik ben dan gewoon aan het internetten en ineens floep weg dat internet. na 5 uur is het nog niet terug en besluit ik dan maar om te ressetten. nouw lukt dit 2 keer, en bij de derde keer dat ik het probeer krijg ik het zelfs niet meer terug.( zoals nu nu zit ik zonder router op internet omdat me router het niet doet )
ik denk zelf dat het iets heeft te maken met het verlopen van je ipadres
weet iemand hier al meer over
greetz youri
 
zow ik zit weer via de router op het internet.
nouw was het geval dat me ip adres 30 cijfers omhoog is gegaan en me dns gateway en subnetmask waren nog hetzelfde.
dus ik denk toch echt dat het iets met die lease time van dat ip adres te maken heeft
greetz
 
Als je IP adres veranderd hoeft niet persé je gateway, DNS en subnetmask te veranderen. Die laatste veranderd zowiezo niet. DNS veranderd zelden en gateway alleen als je nieuwe IP in een andere range zit.
Als je IP adres veranderd, moet je router dat automatisch aanpassen, maar dan moet hij wel op dynamisch IP krijgen staan ingestelt. Controleer dus even de instellingen van je router.

Hier kun je een goede handleiding vinden hoe je je router instelt. LB_sweex-brrouter.pdf

Overigens welk merk en type modem heb je?
 
jah heel leuk dat pdf bestandje maar dat is het gene wat uit het boekje komt, maar het gene wat uit dat boekje komt is niet voor de nieuwe modems geschikt die wij hebben ( thomson ). der staat ook wel in: DE NIEUWE MODEMS VAN CHELLO, maar dat gaat niet over de thomson die ik heb.
alleen wat je zij over hij moet wel op dynamisch ip krijgen staan ingesteld daar denk ik dat het probleem ligt.
ik stel me router in via quik setup en ik clone me mac adres, maar meer doe ik niet. dus moet ik niet alles appart in gaan vullen waar ook dat dynamisch ip in staat?
 
jah heel leuk dat pdf bestandje maar dat is het gene wat uit het boekje komt,  maar het gene wat uit dat boekje komt is niet voor de nieuwe modems geschikt die wij hebben ( thomson ). der staat ook wel in:  DE NIEUWE MODEMS VAN CHELLO,   maar dat gaat niet over de thomson die ik heb.
Deze handleiding is voor alle (euro)docsismodems ook die Thomson. Deze werken namelijk allemaal met een dynamisch IP adres krijgen.

U moet de instellingen van de netwerkkaart hebben die verbonden is met de modem van chello en u schijft de gegevens van de regel (DNS achtervoegsel of hostname op).
Je hebt dus alleen die DNS achtervoegsel of hostname nodig, niet de rest.

Gebruik voor het configureren van de router altijd de pc waarmee u internet verbinding had voordat u de router aanschafte. Selecteer het Cable Modem protocol. Op de volgende pagina klik op de knop clone Mac Address. Klik daarna op de knop OK en wacht een aantal seconden tot de pagina Status and Information tevoorschijn komt.
Klikt u rechts boven in het venster op het woord Logout. Als dan het venster wachtwoord verschijnt sluit u internetexplorer af. Als er in uw venster geen Logout optie voorkomt kunt u het venster sluiten. Sluit daarna uw computer af (uitschakelen), wacht 10 seconden en schakel daarna ook uw modem uit. Laat de Sweex Breedband Router ten alle tijden aan staan! Wacht nogmaals 10 seconden en schakel uw modem in. Wacht 10 seconden en schakel uw computer aan. Als Windows nu is opgestart kunt u internetten.
Hier dus kiezen voor "cablemodem" (Hij staat nu op dynamisch IP adres krijgen of te wel op DHCP.) klik op "clone Mac address" en als er om gevraagd wordt de hierboven DNS achtervoegsel of hostname invullen. Dat is alles.

Gewoon doen wat er in de handleiding staat, niet meer. Zelf dus niet allerlei gegevens gaan invoeren want dan raakt je router van slag. Is je router al vervuild door zelf ingevulde gegevens kun je hem het beste even hard resetten, zodat alle instellingen weg zijn. Hoe dit moet staat in je handleiding. Meestal moet je hiervoor een knopje aan de achterkant iets meer als 10 sec ingedrukt houden.


Dit is ook een goede opmerking in die handleiding en echt belangrijk.
Vooral voor breedband over de kabel is het vaak nodig dat u eerst de router van de laatste firmware voorziet.
Kijk op www.sweex.com Voer het LB… codenummer in de zoekregel. Deze code vindt u op de verpakking of
op de onderzijde van uw router. Of browse op de site naar uw product en kijk of er voor uw router een
firmware beschikbaar is.
 
Terug
Bovenaan