Internet valt steeds weg, maar poort is geen probleem

  • Onderwerp starter Deleted member 80835
  • Startdatum
Status
Niet open voor verdere reacties.
D

Deleted member 80835

Mijn Internetverbinding valt geregeld weg. Nou heb ik een en ander speurwerk verricht op Google, en daar vind ik 9 v/d 10 keer de oplossing, dat je je poort moet veranderen. Echter, dit heb ik gecontroleerd, en ik heb helemaal geen storende buren op mijn frequentie. Ook wanneer het internet weg is, heb ik geen overlappende stoorzenders (Volgens de Wifi Analyser app via mijn mobiel). Ik ben echt ten einde raad. Kan iemand mij helpen

Beetje info: Draadloos Netwerk, abbonement Tv + Internet 1, zit zelf ok poort 6, gloedjenieuwe router (Ondersteunt ook 5 Ghz), heb zelfs een miniantenne achterin mijn computer (Hoe zoiets ook heet. Het verbeterd het signaal in ieder geval).

Weet iemand raad?
 
slecht wifi signaal

Uit je verhaal begrijp ik dat je wifi signaal slecht is in huis, niet zozeer je internet verbinging (ofwel bekabeld zou je er geen last van hebben?).

Vrienden van me hebben hier ook last van, na lang zoeken, nieuwe modem nieuwe router enz.. bleek dat het probleem lag aan een babyfoon dat ze gebruikte, zodra deze uit stond was het probleem er niet.

Toch geef je niet erg veel informatie voor ons om hier op verder te gaan.

Je zegt gloednieuwe router ondersteund ook 5 Ghz. Dat deze dat ondersteund is mooi, maar je geeft niet aan of je dit ook gebruikt (nog niet alle mobiele apparaten ondersteunen dit.
Ik doe een aanname als ik denk dat je een Ziggo modem gebruikt zonder wifi en hier je eigen wifi/router achter hebt hangen? Erg duidelijk ben je hier niet over.

Hoever staat je computer van je router? Zelfde ruimte of zit er 3 verdiepingen tussen. Klinkt als miere.... maar is toch best belangrijk als het gaat om je wifi signaal (juist als het daarom gaat).

Een paar basic regels voor wifi zijn... liever niet door het plafond (per huis wel verschillend) nooit in de buurt van een magnetron of iets van dien aard, deze storen namelijk op je wifi en zie je niet terug in je wifi app.
Je geeft aan dat het internet soms weg is. Hoe lang is het weg (als het langer is dan een paar seconden, zou ik het niet snel in je wifi zoeken als het wifisignaal aangeeft dat het goed is)? ALs het dan langer weg is, test het alsjeblieft eens met een kabel.

Kortom, je geeft ons informatie die niet genoeg is om er iets zinnigs over te zeggen. Het spijt me
 
Hallo Palletje. Bedankt voor je antwoord.

Het wifi-signaal heeft hier eigenlijk niets mee te doen. Weliswaar staat mijn computer boven (1 verdieping, +- 7 a 9 meter afstand in een rechte lijn). Wanneer mijn internet wegvalt, is deze soms geheel weg (Kan de router niet vinden in de lijst) of ik heb verbinding, maar geen internet (ik heb een icoontje van internet, maar met een geel uitroeptekentje).

Uiteraard krijg ik van veel mensen te horen dat mijn afstand te groot is, maar dit is absoluut niet het probleem. Allereerst heb ik in normale situaties goed internet (2 a 3 van de 5 streepjes). Ten tweede: wanneer het internet boven weg is, is het helemaal weg. Zelfs de laptoo die twee meter van de router afstaat kan geen verbinding maken. Dit lossen wij altijd op door de router uit en aan te schakelen, maar dit is erg irritant aangezien ik dan continue naar beneden moet.

Wij hebben geen apparaten in huis die daadwerkelijk 5Ghz ondersteunen. Hiermee wou ik alleen laten blijken dat wij een vrij moderne router hebben.

Gezien alle internet uitvalt in een keer, zou ik zelf zeggen dat het probleem bij de router lag. Nou hebben we een nieuwe gekocht (Daar was het toch al tijd voor) maar het probleem blijft. Nu vermoed ik de Ziggo Modem als probleemsfactor, maar daar weet ik weinig van af.

Ik hoop je genoeg informatie te hebben gegeven, en nogmaals bedankt dat je me wilt helpen.
 
Status
Niet open voor verdere reacties.
Terug
Bovenaan