• Let op: Dit is het archief van het Provider Forum. De berichten die je hier ziet zijn gedateerd en er kan niet meer op worden gereageerd.

Internet/TV op zolder

Status
Niet open voor verdere reacties.
E

EazyE

Hallo,

Ik heb sinds kort Alles in 1 Extra van Ziggo. Momenteel heb ik mijn internet via het stopcontact lopen via 2 powerplugs. Dit wil ik gaan vervangen, omdat dit teveel snelheidsverlies veroorzaakt. Mijn upload is momenteel zelfs hoger als mn down. Down haal ik iets van 2 mbit, up 4 mbit ongeveer. Is natuurlijk niets van de 120 mbit die ik moet halen :sad:

Het probleem is echter dat de inkomende lijn in de woonkamer binnenkomt:x Het is namelijk een vrij oud huis. Zie ook de onderstaande afbeelding:

29o4z80.jpg


Hoe kan ik dit het beste aanpakken? Op zolder wil ik zowel Internet als Digitale TV hebben, zonder teveel snelheidsverlies en zonder veel moeite te doen :) Via de meterkast heb ik wel een kabel doorgetrokken liggen, ivm de oude ADSL verbinding. Ik hoor graag jullie reacties.

Groeten,
 
Heb een vergelijkbare situatie vanwege oud huis, dus kan wel zeggen hoe ik eea aan heb gesloten.

Ik heb in de woonkamer waar de kabel binennkomt een breedband verstrerker/splitter (de standaard Tratec die Ziggo bij de Cisco iTV decoders levert). Deze splitter splits het signaal in een COAX voor TV naar de hifi in woonkamer naar mijn Humax decoder, een COAX voor TV naar de bovenverdiepingen en een COAX naar mijn Ziggo modem. Direct op mijn Ziggo modem (is er één zonder router) staat mijn router met een korte UTP CAT6 kabel aangesloten.

Vanuit router gaat één CAT6 UTP kabel naar mijn hifi in de woonkamer waar een switch staat, die switch splits in 4 UTP kabels naar de Humax decoder, de PlayStation 3, de Apple TV2 en mijn Popcorn Hour A200 mediastreamer.
Vanuit de router gaat één andere CAT6 UTP kabel naar boven. Niet netjes weggewerkt maar met kabelgootje langs muur naar boven en door plafond heen geboord.

Op verdieping 1 komt de COAX in nog een breedbandversterker/splitter (hier een Hirschmann) voor TV op de slaapkamer en twee zolderkamers. De zolder hebben we recent verbouwd, dus daar hebben we COAX meteen in muur laten wegfreezen. Naar slaapkamer gaat het nog met een kabelgootje.
De UTP kabel gaat op verdieping 1 een switch in voor bedraad internet op zowel mijn als mijn vriendins hobbykamer op zolder. Ook daarvoor hebben we de CAT6 kabels in de muur laten wegfreezen.

Router en switches zijn gigabit versies van D-Link. Breedbandversterkers allemaal retourgeschikt voor de frequenties die interactieve TV op de Cisco nodig heeft. COAX allemaal Hirschman KOKA799. UTP dus allemaal kwalitatief goede CAT6 kabels.

Hierdoor heb ik nu goede kwaliteit TV en volledige snelheid internet overal waar ik bedrade aansluitingen heb liggen op alle verdiepingen. Rest van het huis heeft draadloos.

In jouw geval, er van uitgaande dat de bekabeling naar boven vanuit meterkast kwalitatief voldoende is (minimaal CAT5e voor 120 megabit internet en gigabit router/switches) zou ik of je abbonnee overname punt (de wandcontactdoos waar internet/TV binnenkomt) naar meterkast laten doorleggen met de goede spullen (zou ik persoonlijk niet zelf doen), of in de woonkamer je modem/router neerzetten en een UTP kabel naar de meterkast door bv een kabelgoot leggen. Heb je waarschijnlijk wel in de meterkast nog bv een switch nodig om aan te sluiten op de kabel daar.
Maar TV kan niet via de kabel die je nu in de meterkast hebt (dat zal een UTP zijn en geen COAX), dus die kan je sowieso beter met een breedbandversterker splitten en een kabel naar boven aanleggen/boren. Of je moet in de ruimte van je huidige UTP kabel naar boven vanuit de meterkast nog ruimte hebben voor een goede COAX kabel.
Maar je kunt ook doen wat ik gedaan heb, alleen wat zonde dan van de kabel die je al hebt liggen.
 
Hier idem, echter anders gedaan.

Groene kabel kwam origineel in woonkamer binnen. Deze via kruipruimte terug getrokken en naar meterkast gelegd. Daar AOP geplaatst en alle andere apparatuur; Modem, router, NAS.

Eén kabel naar boven (CAT6), aldaar naar PC.
Tevens één hirschmann kabel naar boven, naar TV.
Eén hirschmann kabel naar uitbouw (serre).
Eén Hirschmann kabel naar woonkamer.

Twee CAT5e naar woonkamer-->switch-->Humax, PS3, Mediaplayer, Mediaplayer bovenverdieping.
 
Status
Niet open voor verdere reacties.
Terug
Bovenaan