Internet traag capactiteit probleem?

wvroessel

Forum Gebruiker
Berichten
271
Ik heb al enige tijd last van lagere snelheden (heb een 500 Mb lijn), dus monteur is langs geweest. Die kan niet meer doen dan de kabel van versterker naar modem te verwijderen en een splitter op de AOP te zetten en vanaf daar het modem aan te sluiten. geeft ipv 39 nu 44 dB waarde.. De aansluiting via de verstereker hadden de vorige instlateusr gedaan.
Maar de snelheid bleef rond de 350 Mb hangen.
Dus modem (connectbox) vervangen. Dat bracht geen verbetering, alleen ik kan alles weer even instellen.

Dus monteur gaat bellen en dan zal het aan de aansluiting buiten liggen, capaciteitsprobleem. Want ik gaf aan dat ik 's-nachts wel 500 mb haal.

Het ticket is doorgezet, maar nu afwachten wat er gaat gebeuren?

Iemand bekend met dit probleem?
 

Of het hoogtepunt van de dag 22:00 u haal ik amper 83 Mb.... Lijkt me echt een capaciteitsprobleem...

Kijk eens naar de modem waardes op het moment dat je lage snelheden ervaart en kijk rustig een aantal keer. Als het signaal 100% stabiel blijft is het een capaciteitsprobleem. Schommelt het signaal wel dan is er een andere RF gerelateerde oorzaak.
 
Bij mij bleek in de online instellingen de optie van de Ziggo wifi hotspot aan te staan. En tot een significante snelheidsverlaging te lijden.
 
Afgelopen week de eerste werkzaamheden aan de bekabeling in de wijk gehad, nu gaat het al wat sneller. 20 februari de volgende werkzaamheden. Ligt dus aan capaciteit in de wijk...
 
Terug
Bovenaan