Internet Softwarematig: Verbindingsproblemen

B

belsammael

Ik heb thuis twee computers, verbonden met een netwerkje, en heb softwarematig (via internet sharing) een internetverbinding opgesteld voor beide pcs.

Op de eerste pc (host, WinXP) werkt internet -en aanverwante programma's zoals kazaa, msn, etc- feilloos, maar op de tweede pc werkt -sinds ik daar windows (winME) opnieuw geinstalleerd heb- internet maar met mate: de verbindingssnelheid is beduidend lager, en enkele sites werken helemaal niet en resulteren in een page not found melding - terwijl de betreffende sites of de host-pc zonder problemen geladen kunnen worden.

Ik vermoed dat het om een betrekkelijk eenvoudige softwarematige instelling gaat die ik over het hoofd gezien heb, daar er voor de her-installatie geen problemen waren. :)

heeft iemand suggesties?
bvd.
 
en om mijn eigen vraag te beantwoorden - bovenstaand probleem werd veroorzaakt door een bug in winXP / ICS; oplossing: alternatieve software gebruiken (een handig programmaatje genaamd PPPshar in dit geval) ...
 
Als de internetverbinding op de xp machine wel goed is moet het dus in de verbinding tussen de xp pc en de andere pc(2) zitten of in pc 2.
Het beste en iig het makkelijkste is om op de me pc gewoon ff de xp cd te starten en de internet sharing via die cd te doen.

Is je verbinding wel goed tot stand maar heb je nog steed s een trage verbinding kun je het beste ff een speedpatch er over gooien(over de me pc). Kun je krijgen bij www.speedguide.net.

Als dit niet helpt kan het een winsock probleem zijn. Ook hier geldt het alleen voor de me pc aangezien de ander wel goed draait en xp hier niet snel last van heeft.

De winsock ververs je zo:

Ga naar Start->uitvoeren
Toets regedit en druk ok. Je zit nu in het register.

Ga naar de map HKEY_LOCAL_MACHINE -> System -> CurrentControlSet -> Services

Hierin staat de map WINSOCK2. Ga hier op staan en verwijder hem. ALLEEN WINSOCK2 DUS NIET WINSOCK!!!!
Sluit daarna het register af. Hij slaat hem automatisch op.

Ga nu naar netwerkomgeving en verwijder de netwerkkaart en het TCP/IP protocol.

Start nu de pc opnieuw op en installeer de kaart opnieuw.

Als dit alles niet helpt is het waarschijnlijk een softwarematig probleem wat verschillende oorzaken kan hebben en moeilijk te beoordelen valt vanaf afstand.

suc6 ermee,

grtz
 
Terug
Bovenaan