• Let op: Dit is het archief van het Provider Forum. De berichten die je hier ziet zijn gedateerd en er kan niet meer op worden gereageerd.

Internet & QNX: DHCP + Ip-adres?

  • Onderwerp starter PaLPiTaTioN
  • Startdatum
Status
Niet open voor verdere reacties.
P

PaLPiTaTioN

Ik heb het besturingssysteem QNX draaien op mijn systeem (www.qnx.com) en probeer hier een internetverbinding in tot stand te brengen. Bij settings van Network kan ik kiezen tussen DHCP en Manual. Ik kies hier voor DHCP, waarna ik een ID en IP-address moet opgeven. ID is denk ik gewoon een naampje zodat ik m herken, maar ip weet ik niet. Weet iemand wat ik hier moet invullen?
 
Ik heb geen ervaring met QNX (heb er zelfs nog nooit van gehoord)

Wat ik wel weet, is dat DHCP automatisch een ip adres toewijst. Dus is het een beetje krom dat je 'm op DHCP zet en dat ie ook nog es om een IP nummer vraagt. :-\
 
tja op de uni werkt het wel ik zal anders daar eens informeren wat ze hebben ingesteld, daar staat het ook op dhcp.

QNX is een reatime-gebaseerd operating system (een OS dat geoptimaliseerd is voor realtime toepassingen) geen hond die er om vraagt, het is alleen dat ik het nodig heb voor de opleiding en het dan handig is om ff het net op te kunnen voor resources, ipv te moeten rebooten voor linux of windows... :)
 
Bikkel!

Ik denk dat je het gewoon leeg moet laten, want daar is DHCP immers voor...
 
volgens mij moet je een browser hebben om door te kunnen gaan.....dat rottige inloggen en registreren bij chello.

als dat os geen browser heeft, knal je de nic in een win machine, registreer en zet em daarna weer om.

ga er es mee spelen.....linux variantje?
 
Ja QNX, ik draai er ook mee dacht QNX6.0 of 6.1 met een start menu, XP of QNX, maar als dat ding is opgestart, dan heb ik gewoon een browser gebassert op Netscape2.x en kan direkt het net op, jammer is het dat hij niet wil draaien op een NTFS geformatteerde schijf dus daarom apart, soms is hij lastig te doorgronden, omdat je denkt dat je het goed hebt gedaan (en dat hebt je dan) maar dat het dan nog niet werkt, rare dingen die pakketten, staat gewoon op DHCP.

Draai er de AmigaXL emu. mee OS 3.9 100X sneller dan de snelste Convensionele Amiga, is mooi als je na 14 jaar geen afscheid kan nemen van je vriendin ;D

Tot zo ver .............
 
Status
Niet open voor verdere reacties.
Terug
Bovenaan