• Let op: Dit is het archief van het Provider Forum. De berichten die je hier ziet zijn gedateerd en er kan niet meer op worden gereageerd.

Internet ok maar hoe nu verder

  • Onderwerp starter Onderwerp starter jan-willem
  • Startdatum Startdatum
J

jan-willem

Hallo ik heb een vraag over mijn netwerk welke ik zo 123 nergens kan vinden of ik heb inmidels zo veel gelezen dat ik nu op een dood spoor
zit wie kan mij dat zetje in de goede richting geven .

Ik ben in het bezit van de Vigor 2200E ,thomson modem ,chello light
met daar achter 2 pc's

ik heb alles volgens de beschrijving ingevoerd Bij static or dynamic access control op enable gezet
obtain an IP adress automatically mac adres ingevoerd bij TCP/IP op de beide computers staat alles op automatisch een IP adres toewijzen

Ik heb op beide pc's verbinding met het internet en het werkt prima

Maar nu komt mijn vraag hoe kunnen de computers met elkaar verbinding maken ,bestanden delen ik loop hier op vast
ligt dit nu aan mijn router instellingen ,moet ik de window's firewall uitschakelen is het een combinatie van beide of moet ik de windows instellingen aanpassen .
is het niet zo dat ik nu een netwerk heb ik heb verbinding met internet met beide pc's
van de handleiding van de router wordt ik niet wijzer en daardoor krijg ik het vermoeden dat ik iets heel simpels over het hoofd zie
wie kan mij op weg helpen

groet jan-willem
 
Beste Jan-willem, nee het ligt niet aan jou router. Waarschijnlijk heb je het IPX protocol nog niet ingesteld in windows op de beide PC's. Tevens moet je je harde schijven natuurlijk delen en een share-naam geven.

Ik zal het proberen uit te leggen, ga naar het configuratiescherm en klik op het netwerk-pictogram (of klik met de rechtermuisknop op Netwerkomgeving en dan op eigenschappen). Indien het IPX/SPX-protocol nog niet in het rijtje staat, voeg dit dan toe via Toevoegen -> Protocol -> Microsoft -> IPX/SPX-compatible. Indien het TCP/IP-protocol nog niet in het rijtje staat, voeg dit dan toe via Toevoegen -> Protocol -> Microsoft -> TCP/IP. Indien de cliënt voor Microsoft-netwerken nog niet in het rijtje staat, voeg deze dan toe via Toevoegen -> Cliënt -> Microsoft -> Cliënt voor Microsoft-netwerken.
Indien ‘bestands- en printerdeling voor Microsoft-netwerken’ nog niet in het rijtje staat, voeg deze dan toe via Toevoegen -> Service -> Bestands- en printerdeling voor Microsoft-netwerken.

Om bestanden te delen doe je het volgende:
Als je de totale schijf leesbaar maken. Ga naar Deze Computer. Kies 'eigenschappen' uit het lijstje dat verschijnt als je met de rechtermuis-knop op de te delen partitie klikt. Ga naar het tabblad ‘delen’, en klik op ‘gedeeld als’. Typ in het veld ‘Sharenaam’ het label dat de schijf in het netwerk moet gaan krijgen.
Kies voor ‘Alleen-lezen’ als toegangstype en sluit het venster af met OK.

Een directory schrijftoegang geven:
Klik vanuit de verkenner met de rechtermuisknop op de te delen directory en kies voor 'eigenschappen'.
Ga naar het tabblad ‘delen’, en klik op ‘gedeeld als’. Typ in het veld ‘Sharenaam’ het label dat de directory in het netwerk moet gaan krijgen. Selecteer het toegangstype ‘Volledig’ en bevestig met OK.

Als je de overige computers wilt configureren herhaal je gewoon bovenstaande stappen op alle andere computers. Denk er wel aan alle harde schijven een andere naam te geven, dat is wel zo duidelijk.

Ik hoop je hiermee voldoende te hebben geholpen, je komt er nu wel uit denk ik. Als je nog een paar vragen hebt, dan lees ik het wel.

Succes
 
Indien het IPX/SPX-protocol nog niet in het rijtje staat, voeg dit dan toe via Toevoegen -> Protocol -> Microsoft -> IPX/SPX-compatible.
Het IPX/SPX protocol heb je niet nodig bij Windows computers en kun je dus weglaten. Toevoegen kan overigens geen kwaad.

- Als je Windows XP (SP1) hebt, de firewall uitzetten, want deze blokkeert intern verkeer. Bij SP2 de firewall goed instellen.
- Zorg dat je beide computers in dezelfde werkgroep zitten. Bij netwerkinstellingen kun je die opgeven.
- Heb jij op beide computers XP pro, dan moet je zorgen dat de gebruikersrechten goed staan. De gebruiker moet op iedere computer een account hebben.

Gebruik bij Windows XP de ingebouwde wizard
 
Hmmmm ok, zou kunnen maar ik moest toch echt altijd IPX/SPX installeren anders kon ik niet op het netwerk. Ik dacht dat dit ook het netwerk protocol was tussen computers onderling. en TCP/IP alleen voor het internet was. Ik kan er ook naast zitten. In ieder geval werkt het goed voor mij. Meestal zet ik het frametype ook nog op 802.3, werkt altijd snelst voor mij.
 
Terug
Bovenaan