• Let op: Dit is het archief van het Provider Forum. De berichten die je hier ziet zijn gedateerd en er kan niet meer op worden gereageerd.

Internet niet stabiel

Status
Niet open voor verdere reacties.
H

haagseron

Mijn internet valt regelmatig weg. Volgens de medewerker van Ziggo was het bij mij niet stabiel. Volgende dag via de post een nieuwe WCD + opzetkastje + nieuwe kabelkeurkabel voor naar mijn Ubee 3200. Internet valt nog steeds uit. Van de week maar weer bellen. :x
 
Heb je een Ubee modem? Eis gewoon een Technicolor modem. Is veel beter dan de Ubee. Had hetzelfde probleem en sinds ik een Technicolor heb is het probleem over en mijn snelheid duidelijk verbeterd!
 
Heb je een Ubee modem? Eis gewoon een Technicolor modem. Is veel beter dan de Ubee. Had hetzelfde probleem en sinds ik een Technicolor heb is het probleem over en mijn snelheid duidelijk verbeterd!

Als er een probleem met signaal of aansluiting is waardoor een Ubee niet stabiel is, zal een ander merk modem geen verbetering geven. Als er een capaciteitsprobleem is in je wijk wel omdat de technicolor modems 16 kanalen hebben. Maar dan merk je het alleen als je een 200Mbit abbo hebt.
Het lijkt me beter om inderdaad de monteur terug te laten komen en de wijkkast te controleren als de WCD en andere zaken al vervangen is.
 
Ik denk dat Cees daar gelijk in heeft. Ik heb in bijna twee jaar twee Cisco's en nu een Ubee321B en van 120, naar 150, naar 180 en nu naar 200. een de eerste drie snelheden waren met de Cisco's. En bij alle drie de modems heb ik zoals velen soms wel en soms niet klapperend internet.

Zelfs als alle apparatuur voldoet aan de gestelde eisen of meer. Maar het komt en gaat, en je kunt natuurlijk van alles eisen. Maar bij mij hebben ze in 3 keer langskomen toch echt wel in het stuk van de aansluiting tot het kastje in de wijk van alles gevonden en dat gaf net iets beter gemiddelde kwaliteit maar nog steeds klappert het. En misschien is dat omdat ik in een wijk woon die redelijk nieuwe is en vol met jonge gezinnen dus na het middag uur neemt de stabiliteit af en kun je soms wel en vaak niet de maximale snelheid halen op speedtest van Ziggo, maar dat boeit mij eigenlijk niet.

immers als je die snelheid een keer gehaald hebt onlangs weet je dat je apparatuur in orde is. en het 'er' is. Echter je download hangt ook af van de gateway van je provider naar de AIX en verder en de leverende partij.

Als je Instabiliteit hebt, ga idd eerst alles na thuis. Zorg dat je spullen conform de minimale eisen zijn, en laat idd doormeten en monteurs langskomen. Als dat alles gedaan is en je niet in een drukke wijk woont en niet tussen 19 en 23 uur het maximale wil hebben en eisen, en dan werkt alles, dan mag je blij zijn.

Ik ben gemiddeld ook blij maar niet met de geboden snelheid, die was met 120mbit al hoog en onzinnig hoog. Ik heb liever lage snelheid met constante doorvoer. Maar dat zal wel een ding zijn waar in in Leidscherijn en met kabel internet aan zal moeten wennen dat dat een utopie is.

maar samenvattend lig het niet aan of je de laatste router van ziggo kunt lospeuteren.
Dit


was met een 10meter lange CAT5 UTP kabel rechtstreeks op de Ubee321B
en een kwartier later kom ik nergens meer boven de 140 of 120Mbit uit.
 
Laatst bewerkt door een moderator:
Status
Niet open voor verdere reacties.
Terug
Bovenaan