• Let op: Dit is het archief van het Provider Forum. De berichten die je hier ziet zijn gedateerd en er kan niet meer op worden gereageerd.

Internet langzaam 's avonds/ Gamen onmogelijk

Status
Niet open voor verdere reacties.
C

ckuipers

Hallo,

Ik heb nu sinds een paar weken een probleem met mijn internet in de avond. Mijn internet snelheid word enorm traag en de zogenoemde "lagg" tijdens het gamen neemt toe totdat het spelen eigenlijk onmogelijk word. In de ochtend en middag heb ik hier totaal geen last van en werkt alles prima.

Nu heb ik een speedtest gedaan vanmiddag en kwam ik tot snelheden van 60 Mbps. Wat natuurlijk ongekend hoog is en een vermindering in de avonduren is natuurlijk niet gek. Maar als ik op dit moment een speedtest doe kom ik tot snelheden van niet boven de 2 Mbps.

Daarnaast heb ik ook pingtests gedaan die vanmiddag allemaal prima waren. Een ping van rond de 20 en een jitter (mate waarin de ping flunctueert (volgens mij)) van rond de 8. Als ik diezelfde test rond dit tijdstip doe dan komt er een ping uiteenlopend van 60-130 met een jitter van 90. Een hoge ping is vervelend maar is te verdragen. Maar het probleem is dat de ping constant alle kanten op vliegt en hierdoor word het bijna onmogelijk om fatsoenlijk een spel te kunnen spelen.

-Ik heb geen downloads aanstaan, en ook verder in het huis staan er geen computers of laptops aan.
-Ik heb normaal gesproken een verbinding met de router via het stroomnetwerk. (Via apparaten in het stopcontact). Daar lag het ook niet aan want met een internetkabel door het huis verbeterde de situatie niet.
-Ik heb mijn pc ook gescannt voor virussen en dergelijke maar dat is ook niet het geval.
-Ik heb het bij meerdere online games dus het ligt niet aan de servers van het desbetreffende spel.

Is er iemand die enig idee heeft waar dit aan kan liggen?
 
Ziggo internet traag

Hier hetzelfde probleem, internet wordt in de avond ongelooflijk traag....
 
Hier ook, 5045 Tilburg

's avonds en in het weekend continu dat de snelheid compleet instort. Waar zijn ze mee bezig bij ziggo? Capactiteitsproblemen kan toch bijna niet meer?

Ik merk het zelf ook als ik aan het gamen ben. Ik kan de verbindingskwaliteit zien in het spel en dan gaat hij echt van 4 balkjes (vol) naar 1 of 0, om vervolgens soms 5 seconden later weer op 4 te staan. Soms ook 10 seconden, en dan heb je echt een probleem als je net een beetje spannend bezig was.

En youtube valt 's avonds ook nog maar zelden fatsoenlijk te kijken. En neeee Ziggo, het ligt niet aan de installatie thuis.
 
Hier (hengelo) precies hetzelfde probleem, s'avonds youtube kijken is onmogelijk :cry:, ook via de ziggo app tv kijken is niet te doen (al betwijfel ik of dat niet door de app komt)
 
Status
Niet open voor verdere reacties.
Terug
Bovenaan