• Let op: Dit is het archief van het Provider Forum. De berichten die je hier ziet zijn gedateerd en er kan niet meer op worden gereageerd.

Internet doet het niet op 2 van de 3 PC's

C

Cahir

Hoi,

Wij hebben hier thuis 3 PCs staan, toen vanmiddag opeens alle PCs een reboot kregen deed het Inet op geen enkele PC meer. We dachten dat de router was ontploft ofzo. Na een hoop geklungel hebben we nu 1 PC aan de praat gekregen, zonder een router te gebruiken. Maar als we de andere 2 op de modem willen aansluiten doen die het niet, terwijl we precies het zelfde doen als op de PC waarop het wel werkte. Wat moeten we proberen? (Op de pc's die het niet doen zie een een gele driehoe met een ! bij het netwerk icoon).
 
dat is lochies hij kent aleen het mac adres van die ene comp zal wel de hoofd comp zijn en die ook naar de router is gecloned
 
hoe kan ik het MAC adres van de modem veranderen dan? en waar kan ik zien welke MAC ik heb?
 
Cahir zei:
Hoi,

Wij hebben hier thuis 3 PCs staan, toen vanmiddag opeens alle PCs een reboot kregen deed het Inet op geen enkele PC meer. We dachten dat de router was ontploft ofzo. Na een hoop geklungel hebben we nu 1 PC aan de praat gekregen, zonder een router te gebruiken. Maar als we de andere 2 op de modem willen aansluiten doen die het niet, terwijl we precies het zelfde doen als op de PC waarop het wel werkte. Wat moeten we proberen? (Op de pc's die het niet doen zie een een gele driehoe met een ! bij het netwerk icoon).

Hoe kwam het dat alledrie PC's ineens (tegelijkertijd?) een reboot kregen? En bedoel je daarmee dat ze volledig opnieuw opstartten? Stroomuitval van korte duur zou dus kunnen....?

Dat zou kunnen betekenen dat ook je routerinstellingen zijn gewist. Normaal zal dat niet zo snel gebeuren maar toch.. het kan wel en lijkt me ook logisch gezien je verhaal.

Ik zou de router eerst even volledig resetten (kijk in het boekje) en dan de router opnieuw configureren.
Zeker is dat je het MAC-adres van de PC die nu wel werkt moet clonen in de router als je tenminste geen provisioning wilt hoeven doen. Sluit ook die ene PC als enige aan op de router voordat je gaat instellen.

Er staat op deze site een uitvoerige beschrijving (universeel bruikbaar) van hoe een router voor chello in te stellen.
Ik moet nu slapen maar je zult hem snel genoeg vinden. Je hebt het waarschijnlijk ook al eens eerder gedaan. Immers, de router deed het eerst wel..

Nog even de link: https://ziggoforum.nl/topics/6910/
 
Laatst bewerkt door een moderator:
Zonder aan te geven welk type router je hebt, is dit erg moeilijk.
Normaliter is een router te configureren door in Internet Explorer het volgende adres in te typen; http://192.168.1.1
Daarna kom je als het goed is in de router of in een router inlogscherm.
Als je geen wachtwoord speciaal in de router opgegeven hebt, vul je geen inlognaam in en bij het wachtwoord; admin.
Daarna dien je het mac-adres van de router te wijzigen. Hier dien je het mac-adres van je PC die het wel doet in te typen. Vergeet niet de pagina te saven.
Daarna koppel je de router aan het modem.
Vervolgens koppel je de PC weer aan de router. Deze zou het nu weer moeten doen.
De andere PC's werken dan ook weer.

Succes Paul !
 
Cahir zei:
Na een hoop geklungel hebben we nu 1 PC aan de praat gekregen, zonder een router te gebruiken. Maar als we de andere 2 op de modem willen aansluiten doen die het niet, terwijl we precies het zelfde doen als op de PC waarop het wel werkte. Wat moeten we proberen? (Op de pc's die het niet doen zie een een gele driehoe met een ! bij het netwerk icoon).
Als ik het zo lees denk ik dat je het mac-adres van je netwerkkaart in pc1 hebt gecloned op je router waardoor je direct een goede ip-lease hebt gekregen. Als je een andere computer ("dus" een andere netwerkkaart) aansluit op je modem, zou je een 10.x.x.x-ip moeten krijgen. Jij krijgt echter een 169.254.x.x-ip toegewezen, dit is niet goed. Reset je modem even (stroom eraf, 30seconden wachten, stroom erop) en start daarna je computer op; je zult nu zien dat je een 10.x.x.x-ip hebt gekregen en dat dat gele driehoekje is verdwenen... Je kunt dan vrolijk naar https://prov.upc.nl/ om vervolgens de stappen door te lopen.
 
@Tonne2004: Ja dat vonden wij ook zo raar, het was zeker geen stroomuitval want de TV, Lichten enzo bleven door branden. Ik heb de router al 2x gerest en geinstalleerd, vroeger heb ik het wel eens vaker gedaan. Maar nu weigert hij gewoon op inet te komen. Ik heb het boekje gevolgd, op 192.168.1.1 allles ingesteld. En hij doet nog steeds niks, terwijl hij normaal het wel doet dan.

@Paulcobben: Ik heb een Vigor 2200, maar hoe kan ik zien wat de MAC adres van me huidge PC is dan?

@Mr. 97k....: Heb ik al eens geprobeerd, als ik prov.upc.nl intyp dan opent hij gewoon niet en krijg ik "zoekpagina kan niet worden geopend"(dat heb ik bij elke site die ik dan probeer te bezoeken).

Ik heb eens geprobeerd om MSN te starten en ik krijg dan de volgende errors:
router2yy.jpg

Miss. dat jullie hier nog wat aan hebben?
 
Even een tip die je zou kunnen proberen,

Stel op je PC's de standaardgateway en de DNS-server (alleen primair is voldoende) handmatig in op: 192.168.1.1

Als je router correct is ingesteld en het MAC-adres van de computer waarmee je wel verbinding krijgt als je hem direct op de modem aansluit is gecloond in de router dan zou het weer moeten werken.

Als je PC niet weet wat de standaard gateway is en de DNS server omdat je router dit niet propageert, kun je inderdaad ook niet provisionen. Handmatig instellen is dan de juiste keuze. Zo heb ik het hier ook staan en de kans is groot dat dat voorheen op je PC's ook het geval was maar door de "spookreboot" niet meer.
 
Terug
Bovenaan