• Let op: Dit is het archief van het Provider Forum. De berichten die je hier ziet zijn gedateerd en er kan niet meer op worden gereageerd.

internet delen in win2000 via peer to peer

  • Onderwerp starter Onderwerp starter kevin
  • Startdatum Startdatum
K

kevin

hallo
ik zou graag internet delen (kabel) via win 2000
beide pc's liggen reeds in een netwerk maar ik weet niet hoe ik internet moet delen (als dit gaat zonder router)
oh ja nog iets weet iemand hier een site waar je
de handleiding van een moederbord kan opvragen door het hardwarenummer in te geven (dan is de uitleg hierboven niet meer vandoen en heb ik direct een router als ik er linux op geinstalleerd krijg)
 
Heb je nu al win2k draaien?
En wat anders?

En wat is de naam van je moederbord?
 
Via Win2k is dit eenvoudig. Zorg ervoor dat de machine waar Chello binnenkomt een tweede netwerkkaart krijgt. De eerste netwerkkaart kan gewoon ingesteld blijven voor Chello, maar voor die kaart moet connection sharing worden aangezet. De tweede netwerkkaart moet op "automatic" worden gezet zodat hiervoor de configuratie door windows wordt bepaald. Eventuele andere machines (waarvoor elke Windows 98 of hoger kan worden gebruikt) moet ook met een automatic IP (DCHP enabled) worden ingesteld. Voor de kabeltjes heb je een hub nodig. Van de eerste machine krijgt netwerkkaart #1 de kabel van Chello in zijn kont en de andere netwerk kaart wordt verbonden met de hub. Alle verdere computers in het netwerk gaan ook gewoon op de hub... voila! Het kan wel zijn dat je bij alle "client" PC's handmatig het DHCP adres van chello erin moet zetten. Ook kun je een LAN gebruiken en files en bestanden delen via een netwerk.

Groetz, Vince.
 
Terug
Bovenaan