• Let op: Dit is het archief van het Provider Forum. De berichten die je hier ziet zijn gedateerd en er kan niet meer op worden gereageerd.

Interne frequenties 162 & 170 MHz artefacten en compleet verstoord.

Status
Niet open voor verdere reacties.
G

Gast

Interne frequenties 162 & 170 MHz artefacten en compleet verstoord.

Kanaal 612 NDR: artefacten;
Kanalen o.a. 11 Fox HD en 20 Eurosport 1 HD enz. geven een compleet verstoord beeld, twee programma's in één zender (bevroren beeld o.a.).

De HUMAX voor langere tijd van de stroom gehaald geweest. Hielp niet!

Via de televisie zijn de beelden normaal en ongestoord te bekijken.

Televisie: Philips pfl7008 (december 2013) met een Quantis CI+ Cam 1.3.

Vanuit de meterkast bij het abonneeovernamepunt gaat een kort kabeltje naar de Tratec FRA-752/N met power op de langste afstand (rechts) uitgaand naar de woonkamer (ca. 10 meter), vanuit de woonkamer een kabelkeur Hirschmann 1½ meter kabel naar de HUMAX en vanuit de HUMAX uitgang 1½ meter Hirschmann coaxkabel naar de ingang televisie.
Vanuit de HUMAX gaat er ook een HDMI-kabel ca.1.80 meter naar de HDMI-ingang 2 op de Philips. Juist via die HDMI gaat het fout!

Geprobeerd met andere HDMI-kabel en via de scartkabel: geen verbetering!
 
Als ik het goed begrijp heb je op de TV dus geen problemen, alleen via de externe decoder (Humax).

Die 10 meter kabel is niet zoveel en de frequenties die je noemt zijn laag, mogelijk wordt de Humax voorzien van een te sterk signaal. Dit vermoeden wordt nog eens gesterkt door het feit dat je de rechter aansluiting gebruikt, deze heeft de hoogste versterking.
technetix-tratec-fra-752-n-4-weg-huis-antenneversterker__p1991b.jpg


Wat nog zou kunnen helpen is een splitter vlak voor de Humax en de TV in plaats van doorlussen. Dit voorkomt ook meteen beeldstoring op de TV als de Humax in/uitschakelt.
 
Status
Niet open voor verdere reacties.
Terug
Bovenaan