Interferentie van COAX op SCART

  • Onderwerp starter DarkZero
  • Startdatum
Status
Niet open voor verdere reacties.
D

DarkZero

Wanneer ik mijn home cinema set van Philips door middel van SCART aansluit op de Humax wordt er een continue lage toon geproduceerd door de speakers. In eerste instantie dacht ik dat het te maken had met de SCART IN aansluiting van de home cinema set (ondertussen al een redelijk oud beestje), maar kwam erachter dat iets het te maken heeft met de COAX aansluiting van de Humax. Wanneer ik de COAX kabel uit de Humax ontvanger haal, stopt de lage toon. Het lijkt erop dat de COAX aansluiting interfereert met de SCART aansluiting. Mijn vraag is of andere mensen ook last hebben van dit probleem en op welke wijze ik hiermee af kan rekenen :P Bij voorbaat dank voor reacties!

Betreft:

Humax IRHD-5300C
Philips HTS3164
 
Dat klinkt alsof je last hebt van een aardlus. Is je huisaansluiting van de coax voorzien van een standaard Ziggo aansluitdoos ? Of hang je via een splitter rechtstreeks aan de groene kabel ?
Kun je de homecinemaset ook via hdmi of optisch aansluiten ipv via (analoge) scart kabel ?
 
Dank voor de snelle reactie :D Waarschijnlijk gaat het om een aansluitdoosje. Het gaat hier om studentenhuisvesting waarbij elke kamer is uitgerust met een doosje aan de muur met een COAX aansluiting. De achterliggende infrastructuur is mij helaas volledig onbekend. Helaas is de home cinema set ondertussen al wat ouder waardoor er enkel een Tulp en SCART aansluiting op zit. Hiervan wordt de Tulp aansluiting reeds gebruikt door de tv om geluid door te geven van randapparatuur dat op deze tv aangesloten is. Om deze reden is de SCART aansluiting de enige die over is.

(ter verduidelijking, ik probeer de Humax direct op de geluidsinstallatie aan te sluiten om radio/muziek te luisteren zonder de tv aan te zetten :P)

Heb even gegoogled en je zou nog wel een gelijk kunnen hebben wat betreft een aardlus. Ik ben helaas zelf niet echt een held in dit soort zaken (ken mijn kabels en kan apparaten aan elkaar knopen). Wat zou ik kunnen proberen om de aardlus te verhelpen?

Wederom bij voorbaat dank ;)
 
ergens een "dubbel galvanisch gescheiden" wandcontactdoosje kopen.
voor je radio/tv aansluiting.
mogelijk krijg je de aardlus problemen van je medestudenten.

tip: pak je coax kabel eens in je linkerhand, en de oude wandcontactdoos aanraken met je rechterhand. suc6 gegarandeert.


berrie.
 
Hey berrie, dank voor je reactie. ik heb oprecht nog nooit gehoord van een dubbel galvanisch gescheiden wanddoos. Ik zal eens naar mijn lokale hobbyshop gaan, die mensen kunnen mij vast verder helpen. Daarnaast lijkt het mij verstandig eerst maar eens te kijken of mijn verhuurder ervan gecharmeerd is dat ik de wanddoos vervang :P

nb. Die tip lijkt mij een heel goede manier om wakker te worden in de ochtend ;)
 
Om een aardlus te vermijden kun je ook proberen om alle aangesloten apparatuur op een niet met randaarde aangesloten netspanningsaansluiting te verbinden. Hiervoor kun je een b.v. een niet geaarde netspanningsaansluitdoos gebruiken.
 
Status
Niet open voor verdere reacties.
Terug
Bovenaan