• Let op: Dit is het archief van het Provider Forum. De berichten die je hier ziet zijn gedateerd en er kan niet meer op worden gereageerd.

Interactieve TV niet bij tussenkomst signaalverdeler

Status
Niet open voor verdere reacties.
G

GerbenS

Hoi,

Ik heb sinds ik Ziggo lid ben (inmiddels al 1,5jaar) alleen maar gebruik kunnen maken van Interactieve TV als ik de signaalverdeler (de splitser bij de wandcontactdoos voor TV/Radio en data) er tussenuit haal.
Dus als ik de coax kabel direct in de hoofdaansluiting plaats, dan kan ik gewoon Uitzending Gemist, On Demand etc kijken.
Als ik de signaalverdeler er tussen plaats, dan kan ik nog wel TV kijken en in het menu komen, maar hij laadt de lijst met films of uitzending gemist niet meer. Ook knippert dan het lampje dat het signaal niet goed is, als ik het rechtstreeks aansluit knippert dit niet.

Ik heb het inmiddels met twee signaalverdelers geprobeerd, beide hetzelfde probleem. Zijn er andere mensen die deze ervaring hebben? Hoe kan ik dit oplossen?

Alvast bedankt.
 
Ik neem maar aan dat je een Cisco decoder hebt. Bij deze decoder moet je de splitter niet gebruiken maar zowel de decoder als je modem aansluiten op de meegeleverde versterker.
 
Stom, dat was het inderdaad. Net aangesloten en het werkt perfect.
Als ik geweten had dat het zo simpel was...
 
Ik vind het ergens wel vreemd dat Ziggo iedereen een UMU verdeler levert terwijl de TV uitgang hiervan niet retoursgeschikt is. Nu kiest Ziggo er voor een techniek te gebruiken waardoor hun nieuwe decoders een retour signaal versturen via het internet. Maar dan nog, denk aan de toekomst en ga niet alle klanten een verdeler aansmeren die eigenlijk helemaal niet bereid is op de toekomst.
 
Die umu zit in het standaard te versturen pakket.

Niet idereen neemt of nam een cisco decoder af.
De mensen die dat wel doen/deden kregen extra doosjes.

Als je in de juiste volgorde aansloot, dan plaatste je de unu en verwijderde hem weer (:mrgreen:) tbv de cisco.

Aangezien de toekomst is dat de iTv decoders een retoursignaal via internet doen (en bij de umu is het internetkantje retourgeschikt), is de umu dus toekomstbestendig.
 
Mensen die een Cisco decoder kregen in het verleden hebben toch allemaal een versterker gekregen in plaats van een UMU?
Weet iemand btw of de ETU-01 uit het @Home tijdperk retourgeschikt is? Ik denk haast van niet.

Maar dan als nog. Je kiest voor een bepaalde techniek die niet bereid is op de toekomst. Ik zou het juist goed vinden als kabelaars zouden kiezen om alle nieuwe klanten een verdeler standaard een retour geschikte verdeler en/of versterker te geven. Het is dat Ziggo er op dit moment voor kiest decoders uit te delen die geen retoursignaal nodig hebben, het mag duidelijk zijn dat dit zijn beperkingen heeft en wellicht in de toekomst weer gaat veranderen.
 
Zucht. Je zit er aardig naast.
Ook de humaxen hebben een retoursignaal nodig, anders is er weinig interactief.

Dat retoursignaal loopt echter via het internet en niet via een ingebouwd modem.
Gelukkig maar, want nu hoeft de coax waarover je tv kijkt niet retourgeschikt te zijn.
 
Status
Niet open voor verdere reacties.
Terug
Bovenaan