• Let op: Dit is het archief van het Provider Forum. De berichten die je hier ziet zijn gedateerd en er kan niet meer op worden gereageerd.

Interactieve deel ook te gebruiken zonder aangesloten coax?

Status
Niet open voor verdere reacties.
J

joepert

Als ik met een interactieve CI+ module interactieve TV installeer op de TV terwijl die is aangesloten op de kabel en vervolgens de TV elders in huis neerzet zonder dat hij is aangesloten op de kabel, maar wel in hetzelfde draadloze netwerk (geen Ziggo internet), kan ik dan van de interactieve dienst 'gemiste programma's terugkijken' gebruik maken?
Ik wil de TV op mijn slaapkamer neerzetten waar we geen kabel hebben. Wil via de DVB-T ontvanger gewoon NL 1-2-3 kijken, is genoeg voor op de slaapkamer. Verder is het een smart TV en kan ik dus via diverse apps (Uitzending gemist, netflix) TV kijken. Maar ik vroeg me af of ik met de interactieve CI+ Module misschien nog net iets meer functionaliteit uit de TV kon halen. Kabel doortrekken naar de slaapkamer is op de lange termijn zeker een optie, maar op korte termijn staan er andere prioriteiten op de klusjeslijst :wink:.
 
Dat zal niet werken aangezien via internet alleen wat stuursignalen worden verzonden, menu en content gaan allemaal via de coax.
 
Volgens mij moet het "smart" gedeelte wel degelijk werken. Dat is toch gewoon internet (ip) verkeer!

CI+ heeft daarmee niets te maken.

Alleen kun je storingen krijgen met dvb-t als de tv wat verder van het raam hangt.
 
Maar hij vroeg of die module nog iets toevoegde (interactieve diensten van Ziggo) en dat werkt niet zonder coax. Dat de reguliere smart-apps wel zullen werken had TS zelf ook al door.
 
Inderdaad, de apps van de smart TV (VIERA van panasonic) zullen zonder coax gewoon werken. Mijn vraag was inderdaad of interactieve TV iets zou toevoegen. Niet dus, goed om te weten. Thanks voor de snelle reactie!
 
Nog even iets toevoegen. De Panasonic smart TV heb ik nu met een eenvoudige antenne aangesloten en ik ontvang keurig NL 1-2-3 en RTV Utrecht. Aangename verrassing: via DVB-T komt ook het HbbTV signaal mee dat de publiek omroep uitzendt (HbbTV staat voor Hybrid Broadcast Broadband Televisie). Daarmee komt onder andere de Uitzending Gemist App op de TV (via de rode knop op de afstandsbediening).
Deze app is normaliter niet beschikbaar voor Panasonic TV's maar via HbbTV dus wel.
Ziggo geeft in het DVB-C signaal deze HbbTV níet door, maar in het DVB-T signaal komt het dus wel mee. Op termijn zou ook de NL Ziet app via dit HbbTV door moeten komen. Heb ik al met al een behoorlijk interactieve TV zónder Ziggo op de slaapkamer. :cool:
 
Status
Niet open voor verdere reacties.
Terug
Bovenaan