instelling om een ip adres uit te sluiten van LAN?

Status
Niet open voor verdere reacties.
R

R_e_n_s

Hi,

Vraagje: is het mogelijk om de Ubee modem zo te configureren dat één specifiek IP adres (of desnoods een complete LAN port) wordt uitgesloten van toegang tot het LAN netwerk maar slechts toegang krijgt tot het WAN (internet zeg maar)? Geen idee wat de officieele terminologie hiervoor is (naar mijn beperkte kennis&ervaring is het zeker geen portforwarding maar eerder virtual LANs of een of andere vaste routering of iets dergelijks)?

Mocht het niet mogelijk zijn wat zou dan de beste oplossing zijn?

Alvast bedankt voor de input!

Groet,
Rens
 
Niet mogelijk via de Ubee omdat je een Lan-Lan verbinding wilt blokkeren.
Van dat soort verbindingen zou de Ubee af moeten blijven. (En de meeste routers). Het omgekeerde kan wel: een specifiek apparaat geen toegang tot het internet geven.

Ik heb b.v. mijn netwerk printer uitgesloten. Zou toch al niet moeten kunnen, maar mocht er ergens een backdoor in zitten, dan kan die nu ook niet gebruikt worden. :)

Dat zou je dan in de firewall van je computers moeten instellen. Ik vertrouw b.v. de android phones etc op mijn netwerk niet en heb de firewall van mijn nas zo ingesteld dat hij ook lokaal lan verkeer blokkeert, m.u.v. specifieke computers.
 
Bedankt voor je antwoord.
Ik was er eerlijk gezegd al een beetje bang voor. Goede suggestie om dit in de firewalls per computer te configureren. Het aantal PCs is beperkt dus dat gaat wel werken.
 
Je kunt natuurlijk wel een met een wachtwoord beveiligde werkgroep opzetten, dan hebben alleen de pc's die over elkaars ww beschikken toegang tot elkaar :wink:
 
Status
Niet open voor verdere reacties.
Terug
Bovenaan