• Let op: Dit is het archief van het Provider Forum. De berichten die je hier ziet zijn gedateerd en er kan niet meer op worden gereageerd.

installeren sitecom WL-114

F

Flo

Hallo beste mensen,

Ik heb gister een sitecom WL-114 router gekocht en ik dacht het makkelijk was om hem te gaan installeren maar dat viel vies tegen. Heb alles goed geinstalleerd naar mijn wete (alle letjes branden) ik kan ook op de configuratie pagina van sitecom komen (192.168.123.254). Ze zeggen dat ik dan de wizard moet doen en die doe ik dan ook helemaal goed volgens het boekje, daarna moet ik op reboot drukken en dan zou internet het moeten doen maar bij mij doet hij het dus niet?! Ik dacht miss dat het aan de MAC adres ligt die je eventueel kan veranderen of dat ik alles handmatig moet instellen (zou eigenlijk niet moeten aangezien chello er gewoon tussen staat) Misschien zijn er hier meerdere mensen die dit probleem hebben gehad..? Ik hoop dat iemand me kan helpen want zelf kom ik er echt niet meer uit....

Alvast bedankt en met vriendelijke groet,
Flo
 
Het is me gelukt om de vaste verbinding (1e computer) te voorzien van internet..
Was gewoon een stomme fout van me om de MAC adres van de router te pakken ipv de netwerkkaart die ook geregistreerd staat bij chello.

Alleen het lukt me maar niet op mijn laptop te voorzien van een draadloze verbinding..

Ik hoop echt dat iemand even snel kan reageren, ook al heb je geen ervaring met sitecom...miss kan je me toch even vertellen hoe je je draadloze verbinding aan de praat hebt gekregen!

Gr Flo
 
Ik zit met hetzelfde probleem. Mijn 'eerste' computer werkt prima, maar met mijn machine op zolder krijg ik maar geen verbinding met het Internet. Installatie van de WL-115 kaart ging prima, en ik kan het 'netwerk' ook probleemloos vinden en krijg blijkbaar ook een verbinding met het netwerk (Er staat tenminste in beeld dat ik 'verbonden' ben als ik de netwerkverbinding controleer), maar daar houdt het dan ook mee op. Ik sta op het punt de hele klotezooi het raam uit te kieperen en 'gewoon' over te stappen op ADSL van XS4ALL. Of zijn er hier mensen die wellicht een tip hebben waar dit aan kan liggen? Bij voorbaat jullie dank.
 
nou bij mij hetzelfde, ooit met het oude modem com 21 kreeg ik hetw el voor elkaar maar nu met de motorola, krijg ik iedere x een 192 ip adres. Dit terwijl zonder router het begint met 24.132.156....
wie weet het probleem. De rest is wel geinstaleerd en werkt als netwerk maar nu internet nog
 
mpholland zei:
nou bij mij hetzelfde, ooit met het oude modem com 21 kreeg ik hetw el voor elkaar maar nu met de motorola, krijg ik iedere x een 192 ip adres. Dit terwijl zonder router het begint met 24.132.156....
wie weet het probleem. De rest is wel geinstaleerd en werkt als netwerk maar nu internet nog
waar krijg je een 192 adres? op je computer? dit kan kloppen nl. dit krijgt je comp van de router.
ik denk dat jouw probleem ligt in het clonen van je macadres. bij die oude com21 modems hoeft dat niet, maar bij de nieuwe wel. ergens moet een optie zitten: cloon(clone) macadres. dit moet hetzelfde zijn als de netwerkkaart waarmee je wel internet hebt.
ik hoor het wel als het niet lukt.
 
Tjah bij de eerste computer is het gelukt om die mac adres te klonen...bij die kwam ik ook gewoon op die configuratie pagina van mijn router maar met mijn draadloze laptop lukt dat niet...ik ben wel verbonden want verbinding is uitstekend maar ik kan neit pingen naar mijn router, kan niet op die pagina komen etc etc... Ik word er ook een beetje gek van want hoor vaak dat mensen het in paar minuten in elkaar zetten maar ik ben er nu al uren mee bezig

Help ons! :angel:
Gr Flo
 
Ik ben ondertussen weer een stapje verder... Als ik met het door sitecom meegeleverde RaConfig probeer met mijn tweede computer draadloos op het netwerk te komen, krijg ik het niet voor elkaar (al zegt de computer zelf wel dat hij verbonden is! Er gaan echter alleen pakketjes 'naar buiten' en er komt er geen een binnen).

Als ik overschakel op Zero Configuration, dan krijg ik wel duidelijk een verbinding met het netwerk. Ik kan dan bijvoorbeeld ook mijn router pingen vanaf de tweede computer. Ik kom echter nog steeds _niet_ op het internet, en dat is uiteraard wel de bedoeling.

Weet iemand met deze extra informatie een oplossing?

Bedankt,

Michiel
 
Jeetje... het is me nu ineens gelukt. En ik heb geen idee waarom :o

Met RaConfig lukt het ondertussen nog steeds niet.

Flo, heb jij al geprobeerd om een connectie te maken via 'Zero configuration'?
 
Zou je me misschien kunnen uitleggen wat het is want heb er nog nooit van gehoord!  ::)

Edit: Heb jij trouwens sp2 erop staan of is dat niet nodig?
 
Tja, jouw tweede computer is een laptop, dus misschien is het bij jou wel heel anders.
Ik heb in mijn tweede computer een kaart geinstalleerd (WL-115) waarmee ik een
netwerkverbinding kan maken met de WL-114 router die aan mijn 'hoofdcomputer'
hangt. De software waarmee dat dan zou moeten gebeuren werd op cd meegeleverd
bij de kaart. Is dat bij jou hetzelfde?
 
Terug
Bovenaan