Installatie wifispots

Status
Niet open voor verdere reacties.
D

darkvision

Op 23 juli kreeg ik een mail van Ziggo dat wifispots beschikbaar was op mijn postcodeomgeving. Prima, aangezien ik al jaren aan een kabel hang is dit voor mij een mogelijkheid om eens buitenshuis te gaan met mijn laptop. Dus naar de Ziggosite om mijn gebruikersnaam en wachtwoord op te halen en een verbinding in te gaan stellen. Dat kan op twee manieren, handmatig of met een programmatje wat je kunt downloaden op de website van Ziggo. Eerst dus gekozen voor dat programmatje te downloaden, maar dat geeft een probleem met mijn beveiligingssysteem Norton. Norton accepteert dit programma niet en verwijderd het direct van het systeem. Dan dus maar handmatig de instellingen doen. Als dat gereed is en ik probeer in te loggen op wifispots verschijnt er eerst een schermpje waar ik mijn gebruikersnaam en wachtwoord moet invullen. Vreemd, want ik zou automatisch in moeten kunnen loggen omdat die gegevens al ingesteld zijn. Maar goed, invullen dus en dan verschijnt er dit:


"Windows beveiligingsmelding, de verbindingspoging kan niet worden voltooid. De referenties die van de server zijn ontvangen kunnen niet worden gevalideerd. Het is raadzaam om de verbinding te beëindigen. Als u toch besluit verbinding te maken loopt u het risico dat u verbinding maakt met een rogue server".
Details: Radius-server: ziggo.nl
Basis-CA: AddTrust External CA Root
De server ziggo.nl heeft een geldig certificaat verstrekt dat is uitgegeven door AddTrust External CA Root, maar AddTrust External CA Root is niet geconfigureerd als een geldig vertrouwensanker voor dit profiel. Bovendien is de ziggo.nl niet geconfigureerd als een geldige NPS-server waarmee verbinding kan worden gemaakt voor dit profiel.
De helpdesk van Ziggo kan mij niet helpen, iemand anders misschien?
 
wifispots verbinden.

Mijn problemen met wifispots.
Sinds ik in de zomer 2013 toegang kreeg tot wifispots in mijn woonplaats wordt ik geconfronteerd met het volgende probleem:
Nadat ik het programma had gedownload van de website van Ziggo en geïnstalleerd op mijn computer ging het weken lang prima. Goede verbinding en geen problemen. Tot op het moment dat mijn computer niet meer automatisch wilde verbinden met het netwerk en ik de melding kreeg dat aanvullende aanmeldingsgegevens zijn vereist. De popup die vervolgens verscheen gaf de melding netwerkverificatie en moest ik mijn gebruikersnaam en wachtwoord invullen. Aangezien ik reeds de instellingen in mijn systeem heb staan voor automatische aanmelding is dit vreemd en ook nadat ik handmatig mijn gebruikersnaam en wachtwoord ingevuld had bleef deze melding zich herhalen. Vervolgens de klantenservice gebeld voor een oplossing en op aanraden van de klantenservice eerst mijn wachtwoord op de site van Ziggo vernieuwd. Toen kreeg ik weer automatisch verbinding met wifispots, echter van korte duur. Opnieuw met de klantenservice gebeld en op hun advies het reeds geïnstalleerde programma van wifispots overschreven zodat het ge-updated was. Daarna ging het een aantal uren goed. Toen begon het weer opnieuw, weer geen automatische verbinding willen maken en vragen om een netwerkverificatie. Ik heb toen contact opgenomen met de helpdesk (€0,65 min.) en deze medewerker heeft via een externe verbinding in mijn computer gekeken en geconstateerd dat ik een verouderde driver in mijn systeem had staan en hij heeft op afstand een nieuwe driver ingezet. Daarna ging het dagenlang uitstekend tot gisteravond, de verbinding werd plotseling verbroken en weer het bekende verhaal van de vraag om een netwerkverificatie. Ik ben overigens niet de enige met dit probleem, navraag in mijn kennissenkring leverde eenzelfde ervaring op van anderen. Wie kan mij hier adviseren? Ik ben zo’n beetje aan het eind van mijn latijn en zou niet meer weten wat ik hier nog aan kan doen, buiten het feit dat ik aan de lijn kan gaan hangen met een betaald nummer van Ziggo.
 
Status
Niet open voor verdere reacties.
Terug
Bovenaan