• Let op: Dit is het archief van het Provider Forum. De berichten die je hier ziet zijn gedateerd en er kan niet meer op worden gereageerd.

Installatie van Chello classic onder windows 98se

Status
Niet open voor verdere reacties.
P

PeterB

Wie O wie kan mij helpen?
Ik heb thuis nog een oude PC staan (amd K6 266mHz) die na mijn idee nog prima geschikt is om op te internetten. Het besturings systeem op de PC is windows98SE, en een actieve netwerkkaart. Ik heb de computer ook al aangesloten op de chello modem. Wat moet ik doen om chello te installeren?

Groeten,

Peter
 
Wat moet ik doen om chello te installeren?
Dat is niet in een paar zinnen duidelijk uit te leggen.
Dus om te beginnen lees de installatie handleiding van Chello, daar staat het allemaal duidelijk (stap voor stap) in.
Wil je het heel makkelijk? Gebruik dan de bijgeleverde installatie cd.

Heb je later toch nog specifieke vragen of kom je problemen tegen, dan stel die hier. Vermeld dan wel duidelijk wat je hebt gedaan en wat er fout gaat of wat je wilt weten.
 
je tcp/ip settings in je netwerkeigenschappen op dhcp (automatisch)zetten. (bij voorkeur alleen het tcp/ip protocol, geen andere services enzo , omdat win98 nou niet zo veilig is op netwerk gebied ;) )
Tevens het mac adres van de ethernetkaart(hardwareadres) opschrijven. en deze doorgeven aan de chello helpdesk. (mocht je deze computer als enige aan de chello kabelmodem aansluiten)
Dan ongeveer 24 uur wachten ,na die tijd je kabelmodem voor 10 minuten uit zetten,dan weeraan. Zo ben je zeker dat de kabelmodem doorchello geupdate is. Dan na die tijd sluit je de kabelmodem met een bijgeleverde chello-utp kabel (wilt wel eens afwijken van standaard vandaar chello-utp :) )aan de ethernetkaart van je win98se computer. Klaar.

-als je werkend internet hebt:
Daarna internet explorer starten. en klik op "Tools" (2e knop rechts boven) en dan "windows update" en installeer alle kritieke windowsupdates. (dit omdat win98se al een beetje oldfashion is.) Ik raad je eigenlijk aan om "Windows 2000 client"te scoren. Oh ja en eeh aangezien je een Amd K6-2 hebt , je kan em overklocken, en vet! (die 266MHz is n.l. factory default , gaat ie 15 jaar mee , op 450MHz gaat ie 5 jaar mee , maar wel snel 8) )

waarom , nou wat denk je dat hier m'n p2p/ftp- server voor een apparaat is?
;D ;D ;D Adm K6-2 (zoals jij hebt) maar dan op 450Mhz met 360MB 100MHz memory , en Windows 2000 Advanced server erop. lol gaat prima.

Zo'n Amd K6-2 centrale processor chip/unit kost bij de pc-dumpdag zo'n 6 euro , of minder , dan koop je een zak van 10 stuks(wel opletten dat alle pootjes recht zijn) , en je kan jaaren vooruit op 450MHz , of max die 500MHz (wel koelen)

have fun !
 
Je hebt dus al een Chello modem.
Heb je daar een andere computer op gehad?
Zo ja, kan je deze computer weer op het modem aansluiten?
--- Zo ja, type ipconfig /release in een dos-box. Sluit de AMD comp aan, zorg dat de netwerkkaart op "dynamisch IP" en "dynamisch DNS" staat en start de browser. Een chello installatie scherm verschijnt nu waar je de "AMD" netwerkkaart kan aanmelden. Klaar
--- Zo nee, dan moet je inderdaad de NIC van de "AMD" netwerkkaart aan de helpdesk doorgeven.
Zo nee, waarom had je dan een Chello modem?
 
Status
Niet open voor verdere reacties.
Terug
Bovenaan