Installatie UPC Digital

V

vledder

Op dinsdag 16 augustus komt UPC (als het goed is) bij mij UPC Digital installeren. Nu zou ik graag willen weten ofdat
je het beste de "decoder" in de meterkast daar waar het signaal binnenkomt kunt plaatsen of dat je dit dichtbij de TV gaat
doen bij de WCD.

Is signaalverlies belangrijk bij de installatie van UPC Digital, anders is het misschien het beste om het in de meterkast te laten
installeren om dat daar het originele signaal binnenkomt. Sowieso moet ik nog splitten naar boven, dit denk ik maar doen voordat de
decoder aangesloten wordt.

Op de installatietekening bij UPC zie je dat de COAX wordt doorgelust via de DVD- of videorecorder, betekent dit dat je op je
recorder ook digitaal signaal krijgt, ik dacht nl. van niet.

Ben benieuwd naar jullie reactie.
 

johanvv

Forum Gebruiker
Berichten
536
Internet
  1. Ziggo
Digitale TV
  1. Ziggo
Hai Vledder,

Ik heb m'n UPC decoder zo dicht mogelijk bij m'n DVD recorder staan en als ik van de UPC decoder opneem doe ik dat via de SCART kabel (gebruik makend van de RGB connectie). Als je het antenne-signaal splitst voor de decoder raakt je in theorie 3 dB van je signaal kwijt (in de praktijk iets meer), maar bij mij in Veldhoven is dat geen enkel probleem. Als je besluit om wat met antenne-versterkers te doen, hou in de gaten dat de UPC decoder een retour-signaal gebruikt voor interactieve applicaties (E-mail, Arrivo.....) en de meeste antenne-versterkers blokkeren dit retour-signaal. Ik heb mijn antenne-versterkers daarom NIET in het antenne-signaal naar de UPC-decoder zitten.

Succes en veel digitaal kijkplezier

Johan
 
Topicstarter
Topicstarter
V

vledder

Johan,

Bedankt voor je snelle reactie, hier heb ik wat aan!!!

Ik zlef woon in Eindhoven dus neem ik aan dat dat hetzelfde zal gaan. Als jij DVD's kijkt doe je dit dan via
de normale scart uitgang aangezien je de RGB al in gebruik hebt. Of bedoel je hier je TV mee, op mijn TV heb ik nl.
wel 2 RGB zitten, op mijn DVD Recorder (Pioneer 5100H) maar 1.
 

johanvv

Forum Gebruiker
Berichten
536
Internet
  1. Ziggo
Digitale TV
  1. Ziggo
Ik gebruik 1 SCART kabel (met RGB) om de UPC STC te koppelen aan de DVD Recorder. Ik heb een Philips DVD en die heeft een AUX I/O SCART en een aparte SCART voor naar de TV. Die laatste gebruik ik om met een tweede SCART kabel (met RGB) naar de TV te gaan. Op het moment dat de UPC STC wordt aangezet wordt het RGB-signal van de UPC STC automatisch door de DVD-Recorder op de SCART naar de TV geplaatst. Dit laatste is geen speciale functionaliteit van de Philips DVD-Recorder maar is functionaliteit die hoort bij SCART.

Even over SCART kabels: er zijn goedkope variamten te krijgen met een lekkere dunne soepele kabel. Let daarmee op: lang niet alle noodzakelijke connecties zijn daarin doorgevoerd (meestal alleen VIDEO CVBS en AUSIO L en AUDIO R). De lompe, stugge, dikke SCART kabels hebben wel alle aanslutingen (en die gebruik ik), dus ook RGB en alle connecties voor signalering (dat is die SCART functionaliteit die er voor zorgt dat signalen automatisch worden doorgelust, zoals hierboven beschreven).

Succes, en als het niet lukt zie ik het wel op dit forum.

Johan
 
Topicstarter
Topicstarter
V

vledder

Johan,

Dus als ik het goed begrijp sluit je het niet aan zoals UPC het aangeeft, 1 scart vanuit STC naar TV en 1 scart vanuit STC naar DVD.

De optie zoals jij die aangeeft staat ook in mijn boekje van mijn DVDR. Ik hoop dat diegene die het installeert (UPC monteur)
hier ook van weet. Ik neem wel nog steeds aan dat je de coax moet gebruiken zoals ook bij UPC beschreven staat, oftewel
vanuit de WCD naar de STC ==> DVDR ==> TV.

Heb je de DTV modem ook bij de TV in de buurt staan, of staat/hangt die in je meterkast?
 

johanvv

Forum Gebruiker
Berichten
536
Internet
  1. Ziggo
Digitale TV
  1. Ziggo
Sorry voor de late reactie Vledder.

- het is inderdaad zo dat ik de SCART's niet aansluit zoals UPC het aangeeft, maar er is niets mis met het voorstel van UPC (kan dus allebei)

- Mijn STC staat bij de TV/DVDR. Ik zou echt niet weten hoe je het zaakje moet bekabelen als je de STC in de meterkast zet (SCART is niet meer te doen over zo'n afstand)

- Over de coax aansluiting: als je het een DTV programma wilt opnemen op je DVD is het zeer aan te raden om dat via de SCART te doen (meestal EXT1/EXT2 genaamd). Je kunt ook via de coax opnemen (kanaal 0), maar dit komt niet ten goede aan de kwaliteit van het beeld. Composite Video (CVBS) wat voor analoge TV (en dus ook op de coax verbinding) wordt gebruikt doet een behoorlijke afbreuk. Mocht je dit toch willen doen , dan moet je het coax-bekabelingsschema van UPC gebruiken.

In een van je eerdere berichten heb je geschreven dat je maar 1 SCART op de Pioneer hebt. Ik heb daar iets te snel overheen gelezen, maar dat maakt het onmogelijk om "mijn" SCART voorstel te maken (of vergis ik me nu ?); misschien moet je dus wel het SCART voorstel van UPC aanbrengen (waar nogmaals niets mis mee is).

Johan
 
Topicstarter
Topicstarter
V

vledder

Johan,

Ik heb 2 scarts op mijn DVD recorder een RGB en een AV2 Input(decoder) dus jouw opzet moet lukken.

Ik bedoelde eigenlijk de DTV modem en niet de STC, laat je die ook in de buurt van de STC staan of hangt die in de meterkast? Op de site
van UPC hebben ze het hier echt over (pagina 5 Installatie)

Bedankt voor al je reacties tot nu toe, ik ben nog steeds aan het twijfelen ofdat ik de installatie door zal laten gaan, aangezien "binnenkort" we
toch wel op digitaal zullen overgaan.

Groetjes.
 
Bovenaan