• Let op: Dit is het archief van het Provider Forum. De berichten die je hier ziet zijn gedateerd en er kan niet meer op worden gereageerd.

installatie instructies chello

J

joep

Wie kan mij helpen aan de installatie instructies voor een chello verbinding?
Ik wil hier iemand mee helpen maar ben zelf niet goed bekend met Chello.

De netwerkkaart werkt correct
maar er gaat wat mis rondom ip en inlog procedure.
Hoe gaat Chello om met gebruikersnaam en wachtwoord?

B.v.d.

Joep
 
Als je een ongebruikte netwerkkaart gebruikt zal je als het goed is op een pagina komen waar je moet inloggen met die gegevens (username is het deel voor de @ van je email adres) en als je dat gedaan hebt kan je internetten via chello.
 
Je hebt geen inlog procedure bij chello, je hebt een vaste netwerk verbinding.
Ok, de eerste keer moet er wel wat worden ingesteld maar dat wordt door de installateur gedaan.

Voor TCP/IP instellingen etc vind je hier de belangrijkste links:
https://chelloo.nl/tips/instellingen.html
 
Het staat ook allemaal uitgelegd in het chello-boekje.
Alleen heeft niet iedere chello-er dit. Omdat de monteurs het vaak vergeten het je te geven.

Veel suc6 verder.
 
Heel erg bedankt voor de goede snelle tips. Ik kan er wel wat mee. Dit forum werkt! alleen de verbinding nog.

Er is dus een grietje dat wil chatten. Dit heeft ze maanden kunnen doen maar nu niet meer. Er komt geen verbinding meer tot stand en dat is nu al vele maanden zo. Heel veel mensen probeerden wat en nu werkt het nog steeds niet. Ik heb het boekje er maar eens bij gehaald en gedaan wat er stond maar het gevolg is dat hij nu om een naam en wachtwoord vraagt. (netwerk staat nu niet meer op het windows family protocol)
Ze heeft windows 98.

Het boekje helpt dus niet en de interessante link hieronder https://chelloo.nl/tips/instellingen.html vraagt me ook al om een inlognaam (ik ben geen chello-er)

Maar ondertussen begrijp ik van jullie dat het eigenlijk heel simpel is. De netwerk kaart heeft een eigen id waarmee hardware matig wordt ingelogd?

groeten

Joep
 
Ja, dat hardware ID (Ethernet Adres / MAC Adres) moet geregistreerd worden/zijn bij Chello voordat jij (automatisch) alle instellingen krijgt.
Wil je alsjeblieft laten weten of het probleem opgelost is?
 
oeps grietje klinkt onaardig...dat moet zijn meisje.
enfin ik ga zaterdag naar haar toe , zal de verbindingskast (hoe heet dat?) resetten, en de verbinding van Client voor Microsoft netwerken uitzetten weer op Family aanmelding. En dan maar hopen dat ie het doet.
Als hij het weer doet zal ik een berichtje geven.

Groeten

Joep
 
Dat kastje heet Modem, Modulator, Demodulator voor degene die het wil weten, of te wel, een apparaat wat digitale signalen (1/0) kan omzetten naar verschillende spanninkjes en daarmee de verbinding beter te benutten... ofzo... ik ben ook maar dom
 
vandaag naar de chello verbinding gekeken, die was in orde maar ze bleek geen antivirus programma te hebben en chat veel al een half jaar lang. Het is dus zeer waarschijnlijk een virus.
 
Geweldig dat het weer werkt, virus lijkt me sterk..
Maar het is opgelost... weg er mee
 
Terug
Bovenaan