Installatie gaat perfect. Na reboot geen internet

Status
Niet open voor verdere reacties.
P

pascal2002

Hallo,

Ik heb een probleempje met mijn chello internet verbinding waar ik niet helemaal uit kom.
Ik heb sinds kort een nieuwe pc en probeer hier op chello te installeren.
De netwerkkaart is goed geinstalleerd en bij het registreren via chelloupc.nl gaat alles ook goed.
ik vul gewoon de gegevens van mijn kabelmodem in (serienummer en MAC adres) en doorloop de stappen op het scherm.
Op een gegeven moment moet je zowel je modem als je pc restarten.
Op het moment dat beide opnieuw zijn opgestart heb ik geen internet verbinding.
Ik heb het al met meedere netwerk kaartjes geprobeerd, maar dit maakt geen verschil. Het vreemde is dat ik wel op die chelloupc.nl site kom om mijn modem te registreren.

Als ik precies dezelfde stappen uitvour op mijn oude pc werkt alles wel na het restarten van zowel de modem als pc.

Mijn oude pc draait op win98 en op mijn nieuwe pc staat win2000.

Het is echt heel erg vreemd, want alle instellingen lijken goed te staan.

Enig idee wat hievan de oorzaak kan zijn?

Alvast bedankt ;)
 
R

Raoul Weltje


Die site bestaat helemaal niet...
nosmile.gif

Of vergis ik me nou, moet het geen www.chello.nl zijn?

Haal de Chello netwerkkaart uit je oude PC, en stop die in de nieuwe. En alle kabeltjes overal in (modem, netwerkkaart enz.) en dan moet het werken.
 
N

NEEDHELP

pascal2002 zei:
Hallo,

Ik heb een probleempje met mijn chello internet verbinding waar ik niet helemaal uit kom.
Ik heb sinds kort een nieuwe pc en probeer hier op chello te installeren.
De netwerkkaart is goed geinstalleerd en bij het registreren via chelloupc.nl gaat alles ook goed.
ik vul gewoon de gegevens van mijn kabelmodem in (serienummer en MAC adres) en doorloop de stappen op het scherm.
Op een gegeven moment moet je zowel je modem als je pc restarten.
Op het moment dat beide opnieuw zijn opgestart heb ik geen internet verbinding.
Ik heb het al met meedere netwerk kaartjes geprobeerd, maar dit maakt geen verschil. Het vreemde is dat ik wel op die chelloupc.nl site kom om mijn modem te registreren.

Als ik precies dezelfde stappen uitvour op mijn oude pc werkt alles wel na het restarten van zowel de modem als pc.

Mijn oude pc draait op win98 en op mijn nieuwe pc staat win2000.

Het is echt heel erg vreemd, want alle instellingen lijken goed te staan.

Enig idee wat hievan de oorzaak kan zijn?

Alvast bedankt ;)

is het niet: https://provisioning.upc.nl

https://www.i-nieuws.vuurwerk.nl/i-questions/aw1527.html

Op deze site is ook iemand met ongeveer het zelfde probleem
( met mischien wel de oplossing )
 

sylvester(rr)

Quality Member
Berichten
9.691
Die site bestaat helemaal niet...
nosmile.gif
Gebruik s een andere netwerkkaart, dan krijg je een andere dns-server toegewezen door de dhcp-server.
https://www.upcsux.nl gaat dan ook gewoon naar https://provisioning.upc.nl
coool.gif


Gebruik gewoon je oude netwerkkaart, heppie iig geen problemen!
shadey.gif
vork.gif
 
Topicstarter
Topicstarter
P

pascal2002

Ik heb vorige keer met behulp van de helpdesk mijn chello verbinding geinstalleerd.
Na het installeren van de chello software en het aansluiten van de netwerk kabels moest ik toen via https://chelloupc.nl mijn modem registeren bij upc.
Je komt dan op een site waar je je gebruikersnaam en wachtwoord in moet voeren. Ook wordt hier gevraagd om het serienummer van de modem en het MAC-adres.
Deze site is inderdaad niet te benaderen op het moment dat chello volledig geinstalleerd id.
Als laatste stap op deze site wordt gevraagd om je modem + pc te restarten. Hierna zou alles moeten werken.
Dit gaat met mijn oude pc wel. (al 3 keer geprobeerd)
Met mijn nieuwe pc gaat dit niet.
Ik kan niet de netwerk kaart uit mijn oude pc halen, want dat is een geeintegreerde.
Ik heb in mijn nieuwe pc al drie verschillende netwerkkaarten geprobeerd, maar hij blijft hetzelfde doen.
De kabel is goed, want op mijn oude pc gebruik ik dezelfde kabel.
De netwerkkaarten moeten ook goed zijn, want ik kom wel op die site om mijn modem te registreren.

het probleem dat beschreven staat op https://www.i-nieuws.vuurwerk.nl/i-questions/aw1527.html is helaas niet hetzelfde.

Wat voor site is https://provisioning.upc.nl ?
Is dit misschien hetzelfde als chelloupc.nl?
Deze site kan ik namelijk ook niet openen.

Thanx,

Pascal
 
D

DutchBlood

Wat voor netwerkkaart zit er in je nieuwe PC, misschien kan je nl. het MAC-adres klonen.

Of dat kan verschilt per netwerkkaart.
 
Topicstarter
Topicstarter
P

pascal2002

Ik heb drie netwerkkaarten geprobeerd.
- een geintegreerde netwerkkaart op mijn toshiba moederbord.
- een conpaq kaart model 3220
- een HP kaart (splinternieuw)
Het is heel vreemd, want met alle drie de kaarten kan ik wel een verbinding krijgen met chello om miijn modem aan te melden.
Allen na het restarten van de modem en pc heb ik geen internet. Met mijn oude pc werkt dit wel!
Ik snap er echt helemaal niets van.
 
D

DutchBlood

Hebben de kaarten de mogelijkheid om het MAC-adres te klonen?

Ga naar:
Configuratiescherm -
> Systeem
-> Tabblad Hardware
-> Apparaatbeheer
-> Klik met de rechtermuisknop op je netwerkkaart.
-> Tabblad Geavanceerd
-> Netwerkadres

-edit-
Vul daar je MAC-adres in zonder streepjes (-) of dubbbelpuntjes (:)
-/edit-
Met een realtek kan het iig wel:
macadreschange.JPG
 
Topicstarter
Topicstarter
P

pascal2002

DutchBlood zei:
Hebben de kaarten de mogelijkheid om het MAC-adres te klonen?

Gaat het hier om het MAC adres dat op de Kabelmodem staat?
 
D

DutchBlood

Nee, het MAC-adres van de oude netwerkkaartm wat je op kunt vragen via:

Start -> Uitvoeren -> Typ 'winipcfg' -> Klik daarnaa op de knop 'Meer >>>' -> Kijk dan bij adapteradres, dat adres moet je klonen.
 
Status
Niet open voor verdere reacties.
Bovenaan