• Let op: Dit is het archief van het Provider Forum. De berichten die je hier ziet zijn gedateerd en er kan niet meer op worden gereageerd.

instalatie problemen

H

Hannet

Hoi
ik wilde gister chello installeren maar het is niet gelukt! :( iedere keer als ik het probeer, geeft hij aan dat het activeren van mijn mislukt... Terwijl mijn modem op de achtergrond zit te knipperen...
Volgens mij herkent mijn computer (die loopt op xp) de modem gewoon niet ofzo...
Kan iemand me hier verder helpen??

Omdat ik in een studentenhuis woon, heb ik de splitter iets verder van de wandcontactdoos aangesloten dan beschreven was (zo'n 20meter...) Ik heb de splitter dus aangesloten op de tvkabel die is aangesloten op de wand contact doos...
Kan het daar iets mee te maken hebben? (zo erg vervelend zijn, want de splitter en dus ook modem ed instaleren in die andere kamer is geen optie)
Als ik me het goed kan herinneren, heb ik een Thomson 420(? of was het 450?) modem.

Graag hoor ik van jullie!!!!!! Want ik heb thuis nu helemaal geen internet en kan dus ook niks uitzoeken op het www! (alleen af en toe op mijn werk)

groetjes
Hannet
 
Het activeren van mijn KABELMODEM mislukt dus (zie net dat ik een woord vergeten was...)
 
Omdat ik in een studentenhuis woon, heb ik de splitter iets verder van de wandcontactdoos aangesloten dan beschreven was (zo'n 20meter...)

Kun je iets duidelijker zijn, over hoe je het hebt aangesloten?
 
Precies Zoals het hoort bij de doe het zelf installatie...
Alleen staat daar in dat het max een meter van de hoofdaansluiting mag en ik heb het zo'n 20meter van de hfdaansluiting (de wandcontactdoos) gedaan...
 
probeer die splitter toch eens wat dichterbij dan kijken of het dan wel werkt
als het dan niet werkt weet je tenminste dat het niet aan de afstandligt...
 
Als ik het goed begrijp heb jij een wandcontactdoos met een radio en een tv uitgang.
Op die tv uitgang zit 20 meter coax aangesloten en daarop dan de splitter en dan tv en kabelmodem op de spltter.
Dat geeft dus zoals je merkt problemen.
De splitter moet aangesloten worden op de coaxkabel van chello die het huis binnenkomt (normaal een groene) Die splitter heeft dan een radio, een tv en een kabelmodem aansluiting.
Van die kabelmodem aansluiting naar je modem met 20 meter coax , is eigenlijk te ver, maar zal misschien wel werken

Verklaring:
De r&tv wandcontactdoos werkt ook als splitter / filter en geeft bovendien demping. Je krijgt dus geen goed signaal meer op je modem.
Alles aansluiten zoals de handleiding zegt.
 
Johnny54 zei:
Van die kabelmodem aansluiting naar je modem met 20 meter coax , is eigenlijk te ver, maar zal misschien wel werken

Mits de goede kwaliteit Coaxkabel (die UPC levert bij installatie) gebruikt wordt en goede stekkers gemonteerd. Deze aansluitingen om vast te schroeven op de coaxkabel zijn bij de betere DHZ winkels te krijgen.

Deze installatie hoeft overigens niet als gevolg te hebben dat je PC je modem niet herkent .... die aansluiting is via je UTP kabel. Ik weet echter niet hoe je dit moet controleren bij een Thomson modem....
 
Goed... er zit dus niks anders op denk ik dan de splitter zo dicht mogelijk bij de groene kabel aan te sluiten...Maar... is het dan ook nodig dat het modem daar dichtbij zit? Of kan daar een aantal meters kabel tussen zitten? Het probleem is nml dat mijn modem dan in een ander 'huis'(de kamer van een medebewoner) geïnstalleerd zal moeten worden en dat mijn modem dus ook stroom gebruikt van die bewoner...

Als mijn modem wel direct bij de splitter geinstalleerd moet worden, dan wordt mijn kabel naar mijn computer zo'n 25 meter (minstens) lang... kan dat een probleem zijn??

(gister gaf de chello cdrom nog steeds aan dat mijn modem niet geactiveerd kan worden....toen ik op LAN-verbinding klikte gaf de computer echter wel aan dat er een verbinding van 100mbps was... Onder de tab 'ondersteuning' stond toen:
Adrestype door dhcp toegekend
Ip adres 192.168.100.10
Subnetmasker 255.255.255.0
Standaardgateway etc...

Betekent dat niet dat ik wel verbinding heb met het internet????? (mocht dit een domme opmerking zijn...Sorry!)
 
dat 192 IP adres krijgt je computer van het modem (of heb je nog een router er tussen ?) dus die connectie werkt.

Kabel tussen je modem en PC mag zelfs tot 100 meter worden !

kabel tussen splitter en modem moet eigenlijk zo kort mogelijk zijn, maar zoals Johnny hierboven aangeeft zou het misschien net gaan.
 
Wel raar dan dat de chello cdrom aangeeft dat mijn modem nog steeds niet geactiveerd kan worden...
terwijl ik dus wel verbinding heb (zonder router, naar mijn weten... heb alles direct op de netwerk-uitgang van de computer (ethernet?) gezet)

Zou de verbinding beter werken als ik de splitter direct aansluit op de wandcontactdoos en dan 20mtr kabel richting modem stuur? (dan hoeft de modem niet bij mijn buurman in huis) Of heeft dit hezelfde effect als een splitter aansluiten op 20meter coaxkabel ipv op de wandcontact doos... (zoals ik nu gedaan heb)

In elk geval goed om te horen dat de kabel tussen modem en computer wel 100meter mag worden... ik heb er nu 15mtr bij zitten... Enig idee hoe duur zon kabel is (heb ong 30mtr nodig dan denk ik)
 
Terug
Bovenaan