• Let op: Dit is het archief van het Provider Forum. De berichten die je hier ziet zijn gedateerd en er kan niet meer op worden gereageerd.

instabiele draadloos internetverbinding met EPC 3925 router

Status
Niet open voor verdere reacties.
A

addo2

Recent heb ik een alles in een pakket ontvangen met o.a. een cisco epc3925 router er in. Na alles te hebben ingesteld blijken er echter nog wat vreemde problemen te zijn met het draadloos internet:

1) Het internet blijkt erg instabiel en extreem "variabel" (regelmatig 50%-100% van de snelheid, met periodiek een gigantische dip waar de snelheid wegvalt en opnieuw word opgebouwd) qua internetsnelheid.
2) De Ping-tijden zijn zeer variabel: soms <9ms regelmatig (met name bij de "dipjes" in de snelheid) tot ver over de 500ms

Na wat uitzoekwerk met o.a. inSSIDer 2.1 kwam ik er achter dat het "zend" vermogen van de router bij de "dipjes"gigantisch naar beneden valt.

Zo ver bekend zijn er geen problemen met het bedrade internet (al gebruiken we dit niet actief. Bij een test door het binnenhalen van een groot bestand (b)leek de verbinding mooi stabiel te zijn.

Heeft iemand toevallig ervaring met dit type probleem wat de oorzaak is of weet hij/zij ergens een geüpdate driver ergens vandaan te toveren zodat ik van dit probleem word verlost?

b.v.d
 
hele simpele oplossing: verander de setting "auto" in een ander kanaal, bv 1, 6 of 11.
 
hele simpele oplossing: verander de setting "auto" in een ander kanaal, bv 1, 6 of 11.

Dat had ik al geprobeerd, bekeken en aangepast. Helaas was het nog niet gelukt om een mooi duidelijk plaatje te maken maar dat heb ik inmiddels:

 
Dat had ik al geprobeerd, bekeken en aangepast. Helaas was het nog niet gelukt om een mooi duidelijk plaatje te maken maar dat heb ik inmiddels:

Kan helaas geen foto bekijken vanaf werk locatie (Ziggo).
Dan moet ik vanavond thuis kijken als het nog niet is opgelost
 
hoi Asmooh

Het probleem is nog steeds niet opgelost. De dipjes in het signaal (wanneer je stil gewoon stil zit op de bank), het wegvallen van de ping en de om de 5-10 seconde terugvallende downloadsnelheid zorgen nog steeds voor een sterk verminderde internet(youtube) en game genot.

Mocht je interesse hebben in meer grafiekjes dan kan ik deze wel opsturen.
 
Ik had hetzelfde probleem, een werkelijk waardeloze draadloze verbinding met de EPC 3925, steeds weer moeten resetten van het apparaat om überhaupt een verbinding te krijgen die werkte (ook al gaf die aan dat de verbinding perfect was) ook de helpdesk van Ziggo kon geen hulp bieden...

Daarna zelf aan het spelen gegaan met de instellingen en nu draait die al wekenlang perfect waarbij ik ook draadloos de beloofde snelheid haal.
Wat heb ik veranderd:

Wireless > Basic settings
- Wireless network: Enable
- Wireless configuration: Manual
- Network mode: B/G/N Mixed
- Radio Band: Enabled 2,4 Ghz
- Channel width: Standard - 20 Mhz channel
- Standard channel: 11

Wireless > Wireless security
- Wireless Security Mode: WPA - personal (!!)
- Encryption: AES

WPA - personal is noodzakelijk omdat de 'hogere' WPA instellingen schijnbaar voor problemen zorgen, daarbij is WPA personal voor thuis gebruik ruim voldoende.
De rest van de router/modem alles standaard laten staan.

Succes...
 
Instabiele Router

Beste Tony,

hartelijk dank voor de door jouw aanbevolen settings.
Ik heb ze opgevolgd en de problemen zijn voorbij:roll:
 
Ik heb hetzelfde probleem ook gehad en heb moeten zoeken naar het juiste kanaal want een vast kanaal kiezen was de juiste oplossing.
Opmerking hierbij is dat niet alle laptops/pc's tot de 13 kunnen zoals wel mogelijk is in het modem.
Mijn Asus werkte prima op kanaal 13 maar de HP van m'n vriendin ging niet hoger dan 10 kanalen en had dus geen verbinding bij 11, 12 en 13.
Dit even als aanvulling voor anderen met hetzelfde probleem en denken dat deze oplossing niet werkt.
 
Geen kanaal 11 is vreemd. Is dat wel goed onthouden? 12 en 13 kan kloppen omdat in de VS kanaal 12 en 13 verboden zijn. Dus hardware die alleen voor de Amerikaanse markt gemaakt is kan dit probleem hebben. (Hadden ze echter nooit hier mogen verkopen vind ik). In Japen kennen ze zelfs nog een kanaal 14, maar die is in Europa verboden om te gebruiken. Het betekent wel dat Japanse apparatuur doorgaans kanalen 12 en 13 ondersteunen.
 
Ik ben na 13 eerst naar 12 gegaan, toen 11 en pas bij 10 kwam er weer een verbinding tot stand dus blijkbaar geen 11.
Maar 10 werkt prima en sindsdien geen trage momenten meer gehad.
 
Status
Niet open voor verdere reacties.
Terug
Bovenaan