inloggen router conect box

Gerardus

Forum Gebruiker
Berichten
1.062
Internet
  1. Ziggo
Digitale TV
  1. Ziggo
Ik kan niet in mijn router komen. Het wachtwoord had ik ooit gewijzigd, maar die doet het niet. Weet iemand hoe ik dit kan resetten naar de beginstand.
Waarschijnlijk is dat 0000. Die werkt ook niet.
 
Geldt dat ook voor iemand die zo'n (in mijn geval: Arris) connectbox heeft? Heb deze na ontvangst in bridge laten zetten en nooit op ingelogd.
 
Als je hem in bridge laat zetten gebruik je dat deel van de modem toch niet.
Ik heb de Arris en niet in bridge. Ook al heel lang niet ingelogd.
 
Op mijn Arris Connectbox (in bridge mode) kan ik gewoon inloggen met het destijds door mij gekozen wachtwoord. Niks geen 2 traps verificatie. Als jij je wachtwoord niet meer weet dan rest denk ik niets anders dan dat je de box naar fabrieksinstellingen moet terugzetten en inloggen met het oorspronkelijke wachtwoord dat op dat uitschuifbare kaartje staat. Mits je wilt inloggen uiteraard !
 
Knopje achterop Fabrieksinstellingen starten, dan is weer het oude wachtwoord weer actief
 
Er gaan nu 2 zaken door elkaar heen.
Ik heb het over het inloggen op de modem.
Ik heb het niet over het normale inloggen op de router om gebruik te maken van de Wifi.
Om in te loggen: inloggen modem Voor mij was het linksboven klikken op Smartwifi modem.
Vroeger was dat met een wachtwoord via 192.168.178.1 en daarna het wachtwoord.
Nu is dat via de link en daarna 2 traps verificatie. Dat is natuurlijk een beter systeem, maar was voor mij even onbekend.
 
Dat je via MijnZiggo ook in je Connectbox kunt komen was nieuw voor mij. Ik heb het net even geprobeerd en het werkt inderdaad. Veiliger kan het nooit zijn want de oude manier van inloggen blijft bestaan. Er komt alleen een aanvalsvector bij.

En practisch is het ook niet. Je hebt steeds heel lange wachttijden tussen de menus t.o.v. rechtstreeks op je connectbox inloggen.
 
De oude manier was met standaard 0000 als inlog. Ik had hem wel gewijzigd, maar dat wachtwoord werkte niet meer voor mij.
Inderdaad is het wel traag om door de verschillende menu's te komen.
Ik ben blij dat ik de enige niet ben die het niet wist. Heb ik het topic toch niet helemaal voor niets aangemaakt.
 
Bevestigingscode voor modem/router reset? Ongehoord. Wel 4-cijferige code voor Next en dergelijke, maar router (Connecbox Giga) enkel wachtwoord. Dus als ik SmartWifi doe, dan moet dat zo? Nooit SmartWifi dus :)
 
Laatst bewerkt:
Terug
Bovenaan