• Let op: Dit is het archief van het Provider Forum. De berichten die je hier ziet zijn gedateerd en er kan niet meer op worden gereageerd.

In november ALLES via de mediabox?!

  • Onderwerp starter SaferSephy
  • Startdatum
Mmmm, ik had al eerder ook zoiets dergelijks gehoord. Het heeft volgens mij inderdaad met de afschakeling van de analoge etherontvangst te maken (11 december). Naast dat de digitale ethertelevisie zodadelijk free-to-air NL1,2,3, regio TV zender en Radio 1 gaat doorgeven (dat wordt overigens niet door Digitenne gedaan maar ernaast door Nozema) dienen ook de kabelaars en satelietaanbieders een basispakket aan te bieden met NL 1,2,3, regio TV en radio 1. Op de schotel wordt het in ieder geval de komende 4 jaar (=normale kabinetsperiode) gratis verstrekt, daar heeft het kabinet geld voor beschikbaar gemaakt.

De kabelaars zullen vast wel een laag bedrag in rekening mogen brengen voor het gebruik van de drager. Maar ik zou er niet van staan te kijken als de kabelaars als tegenprestatie dan hebben bedongen dat ze dan alleen nog maar het basispakket analoog op de kabel mogen zetten en de rest digitaal. Wil je dan de andere zenders zien via de kabel, dan moet je dus aan digitaal...

Dan zou je natuurlijk nu kunnen zeggen dat de digitale kabel nog lang niet perfect is, maar ja, ook digitale ethertelevisie is zeker niet perfect. Onlangs heb ik mijn zwager geholpen met zijn Canal Digitaal satellietsetje te installeren maar ook daar is nog wel wat op aan te merken.

Het is allemaal net op het niveau van 'het werkt' en ik verwacht dat er de komende tijd nog wel aanmerkelijke verbetering te verwachten zijn. Het komt in het digitale tijdperk allemaal iets nauwkeuriger aan dan in het analoge.
 
Dit gaat nog leuk worden.

Mogen ze van mij wel eerst ff met een dualtuner mediabox komen:S
 
tales zei:
Dit gaat nog leuk worden.

Mogen ze van mij wel eerst ff met een dualtuner mediabox komen:S

Ja, daar had ik eigenlijk nog niet eens bij stil gestaan.... Nou, aangezien je nog maar 1 settopbox per aansluiting kunt krijgen, denk ik dat mijn voorgaande gedachtegang wel niet zal kloppen.

Misschien dat ze dan naast het huidige analoge aanbod nog een zeer beperkt analoog basispakketje aan gaan bieden? Is eigenlijk ook wel retro, alleen NL 1, 2, 3 en regio TV.... Ben je snel klaar met zappen. Dan wordt het leven ook een stuk simpeler ;)
 
Dan hebben veel mensen opeens oorlog met hun kids, die boven op hun kamer naar TMF, MTV, The Box en andere meuk willen kijken (analoog) ;)
 
Chello Anarchist zei:
schaf een schotel aan met ont+CAM+rotor voor +-300 euro aan, in jr terug verdient en je ben van het kwello gezeik af Op astra en hotbird
al meer dan 200 FTA zenders en vele 10tallen gecodeerde, ook de nedershit op astra


Vrijheid blijheid ;D ;D

Dat is dan ook precies wat ik in de komende maanden ga realiseren.
Weg met de arogantie van UPC en de betutteling van programmaraden.

Heb alleen tv van upc dus dat is zo geregeld. ;D
 
Terug
Bovenaan