• Let op: Dit is het archief van het Provider Forum. De berichten die je hier ziet zijn gedateerd en er kan niet meer op worden gereageerd.

Imap en Outlook Contactpersonen

Status
Niet open voor verdere reacties.

jafrako

Forum Gebruiker
Berichten
8
Internet
  1. Ziggo
Digitale TV
  1. Ziggo
Ik heb een PC met Outlook 2010 en sinds enige tijd een laptop met Outlook 2013. Bij Ziggo heb ik drie emailadressen en een pop3 account dat ik beheer vanaf m'n laptop. Om vanaf beide computers toegang te hebben tot m'n email besloot ik na overleg met de helpdesk over te gaan naar imap.
Inmiddels begin ik te twijfelen aan de deskundigheid van de medewerkers daar. Ik kreeg de indruk na gerichte vragen dat er eigenlijk geen problemen zijn en dat m'n bestanden voortaan ipv bij mij voortaan bij Ziggo zouden staan.

Het instellen van drie imap accounts is een eitje en drie afzonderlijke inboxen vind ik prima. Maar hoe breng ik de bestaande inhoud van mijn .pst-bestanden (ik bewaar veel emails) over naar imap en waar laat ik mijn contactpersonen? Volgens de helpdesk is dat een Outlook probleem en niet iets van Ziggo.

Ik heb vanuit de pop mappenlijst eerst alle bewaarde items overgebracht naar nieuw aangemaakte mappen onder de imap accounts. Dat gaat an sich prima dus ook maar een Contactpersonen map aangemaakt onder mijn hoofdaccount en daar mijn contactpersonen naar gekopieerd. Die map heeft echter als toevoeging (alleen deze PC) en daar heb ik niets aan.
En waar staan nu eigenlijk mijn gegevens? Die aangemaakte nieuwe .ost-bestanden zijn van grote omvang net zoals mijn oude .pst-bestanden. Ik begrijp er dus helemaal niets meer van en de helpdesk wordt ik niet wijzer van. Met imap kan ik tenzij ik iets niet goed doe helemaal niets en de oude situatie is onbevredigend.

Iemand een idee?
 
Als het goed is, staan nu alle mails op de server van Ziggo nadat u ze naar de IMAP-mappen verplaatst hebt in Outlook. Dat is eenvoudig te controleren door in te loggen op webmail: daar zouden ze allemaal te zien moeten zijn. Dat de map op uw eigen computer ook zo groot is, is te verklaren doordat er nu allemaal lokale kopieën op uw computer zijn opgeslagen. Dit is volgens mij een standaard instelling. Zo kunt u die mails nog lezen zonder internetverbinding. Let u erop dat u de mails niet verwijdert uit die map, want dan verwijdert u ze ook van de server.

Ik geloof niet dat Outlook 2010 de mogelijkheid heeft om alleen die lokale kopieën te verwijderen. Daar heb ik een paar maanden geleden zelf nog mee lopen rommelen. Uiteindelijk heb ik dat opgelost, als ik me goed herinner, door de IMAP-account te verwijderen, de account opnieuw toe te voegen, direct daarna de verbinding te verbreken en toen de synchronisatieinstellingen te wijzigen naar Alleen berichtkoppen downloaden.

Van contactpersonen weet ik niets.
 
Contactpersonen is een onderdeel van Outlook zelf en niet van Imap helaas.
Deze kun je dus ook niet terugzien in IMAP.

Je zou kunnen proberen om als testen via https://mail.ziggo.nl/ een account aan te maken in je adresboek van Ziggo.

Daarna start je Outlook en kijk je of deze map met contacten is terug te vinden in de mappenlijst maar ik ben bang dat dit niet zal werken.

Zelf gebruik om de reden nu Gmail en ook daar zijn de Contacten niet terug te vinden in Outlook zonder extra tools om dit te synchroniseren. Hetzelfde probleem is met de Agenda van Gmail. Nadeel is dat deze tools meer gemaakt zijn voor email diensten als Gmail, Hotmail etc en helaas vaak ook betaald.

Dit is puur een probleem wat Outlook eindelijk eens zou moeten aanpakken aangezien steeds meer via IMAP gebeurt.

Ik ben nu overgegaan naar een andere Client, https://www.emclient.com/, en zo zijn er meer te vinden maar deze spreekt mij persoonlijk aan. Is gratis te gebruiken voor 3 email adressen.

Ik stuur nu mij email van Ziggo door naar mijn Gmail. Voordeel is dat ik in Gmail al mijn contact hebt staan voor mijn Android telefoon en dus ook maar op 1 plek iets hoe aan te passen en alles is overal aangepast dus ook email.

Je zou ook eens kunnen kijken of je eventueel iets met www.outlook.com kunt doen om daar je mail naar door te sturen en deze dienst dan weer in Outlook te zetten. Kan zijn dat het dan beter gaat werken.

Wil je dat niet dan zullen je contacten/agenda alleen lokaal gaan werken op de pc waar je deze gegevens ook hebt ingevuld en deze worden dan in een aparte PST opgeslagen.
 
Helemaal snappen doe ik het probleem niet, want er wordt gesuggereerd dat dit wel alles werkte met POP3. Maar ook daar waren de adressen niet gedeeld.

Ziggo deelt de adressen uit hun mail omgeving via CardDav. Als je dus een mailclient hebt die CardDav ondersteunt, kun je de adressen wel op alle computers aanpassen.

De CardDav server zit op "sync.ziggo.nl" (Zie het eind van de Ziggo-handleiding-mail 1.0, pag 66)

Nu wordt CardDav native ondersteund op de Mac en niet op Windows waar dat alles wat lastiger loopt. In elk geval ondersteunt Outlook geen CardDav.
 
Laatst bewerkt door een moderator:
Tochjo,
Ik kon de voor mij enigszins duistere gang van zaken niet controleren omdat ik geen toegang meer kreeg tot ziggo.mail. Had net Firefox (werd steeds trager) en Chrome (vertrouw ik niet meer) verruild voor de oude vertrouwde IE en dan blijkt ddie geen toegang te geven tot webmail van Ziggo. Toch maar weer Chrome en ik zie nu in mijn webmail hoe de vork in de steel zit.

Probleem blijft m'n Contactpersonenmap die op slechts één computer blijft staan zoals voorheen. Misschien komt er nog eens een oplossing.

Ik lees net ergens dat alleen headers downloaden in Outlook 2013 niet meer mogelijk is. Daar kan ik goed mee leven. Opslagcapaciteit wordt jaarlijks toh groter en voordeliger.

Ik vind deze site geweldig informatief en antwoorden komen snel maar de overzichtelijkheid is een ramp. Ik zoek me scheel naar een simpele knop die natuurlijk bij het versturen van deze reactie zou moeten staan maar hij is goed verstopt.
Iedereen bedankt.
 
Tochjo,
Ik vind deze site geweldig informatief en antwoorden komen snel maar de overzichtelijkheid is een ramp. Ik zoek me scheel naar een simpele knop die natuurlijk bij het versturen van deze reactie zou moeten staan maar hij is goed verstopt.
Iedereen bedankt.

Die knop staat onder je bericht wat je schrijft.
Reactie Versturen - Voorbeeld van bericht.
 
correctie

Mijn laatste opmerking was niet volledig. Ik zoek een knop waarmee ik kan aangeven dat het item kan worden gesloten.
 
Mijn laatste opmerking was niet volledig. Ik zoek een knop waarmee ik kan aangeven dat het item kan worden gesloten.

Zover ik weet is die er niet zodat een topic altijd weer aangevuld kan worden door andere.
 
Status
Niet open voor verdere reacties.
Terug
Bovenaan