• Let op: Dit is het archief van het Provider Forum. De berichten die je hier ziet zijn gedateerd en er kan niet meer op worden gereageerd.

Ik wordt het zat van die DNS server

F

Frank v

>:( Ik wordt er helemaal ziek van die DNS server ik ken wel gewoon MSn gebruiken omdat er eeen ander protocol er op los wordt gelaten. Maar die kut DNS server van CHello in Arnhem die ligt er om de haverklap uit >:(. zou mij iemand kunnen zeggen welke DNS ik wel eventueel kunt gebruiken ???
 
Gamma Zeker (ik ken wel gewoon MSn gebruiken )

Waarom die DNs server, zit je met een post domein op een Home server?????

Het is dan zaak dat je de instellingen even goed na kijkt er is vast een simpele oplossing wat je over het hoofd ziet

Chris,
 
Die DNs server zorg er voor als ik een naam in mijn venster type het omgezet wordt naar naar een nummer
ik wel Msn draaien dat komt omdat er een IP adress naar de sever van MSN wordt gebruikt. Maar op het moment dat jij een naam in typt wordt er een DNS server geraad pleegd om het naar een IP nummer om te zetten aan de hand van dat ip nummer wordt er aan de routers op internet gevraagd welk mac adress erbij hoord Ipnummers zijn dan ook per domain en land verschillend zodat de routers ongeveer kunnen weten waar de server zich bevind. en altijd wordt de Cache van zo'n router ook geraadpleed ;)
 
Gebruik je toch andere DNS Servers ? (Snelle)

upload


Gaat stukken beter zo ! 8)
 
Aan zijn laatste bericht te lezen heeft frank de dns klok horen luiden, maar hij weet niet waar de klepel hangt. Stel gewoon andere DNS'en in, en als je niet weet hoe je zo'n apparaat kan vinden, ga ons dan niet uitleggen wat dns is !

Oh nee, he, je let toch niet op je internet explorer fooutmelding he ? Ga eens wat lezen over tcp/ip, mannetje en hoe je dit configureert, test en troubleshoot !
 
Frank V zei:
wordt er aan de routers op internet gevraagd welk mac adress erbij hoord
Een host stuurd een pakketje door naar een gateway in de juiste route als hij het mac adres niet weet, als hij het wel weet stuurd ie het direct door naar de juiste host.

Frank V zei:
Ipnummers zijn dan ook per domain en land verschillend zodat de routers ongeveer kunnen weten waar de server zich bevind.
IP adressen zijn "geordend" per subnet/netwerk. Ze zijn in 2 stukken onder te verdelen, een netid en een hostid.


Frank V zei:
en altijd wordt de Cache van zo'n router ook geraadpleed ;)
Wat je hier mee bedoeld is mij volstrekt onduidelijk.
De enigste caching die er is is ARP caching.


Wat dit alles met DNS te maken heeft is mij ook een raadsel.
 
Nou ik heb chello nu ook al tijden maar begin het idd ook erg zat te worden. Ben de laatste paar weken bezig met een MMORPG en dat speel ik nogal graag. Maar op een of andere reden disconnect chello me soms op bepaalde dagen echt honderden keren van het netwerk. Voornamelijk rode lampjes voor 10 secs en dan weer online. Ik vind dit erg frustrerend en echt niet acceptabel te noemen. En nu gaan ze ook nog eens de prijs verhogen.
Elke keer als zei weer iets nieuws hebben of iets "gefixed" hebben is het hier weer raak met de verbinding. Nee geef mij maar die chello die we vroeger hadden toen had ik nog eens een goede verbinding...
:(
 
Terug
Bovenaan