Ik word gek van de spam

Status
Niet open voor verdere reacties.
V

VinniedB

Ik dacht dat ik de enige was die ineens wordt bedolven onder racistische spam. Op webwereld staat een artikel waaruit blijkt dat heel veel gebruikers hier last van hebben.


Nederland bedolven onder Duitstalige spam
Donderdag, 10 juni 2004 - Nederlandse internetgebruikers krijgen donderdag veel Duitstalige spamberichten met een dubieuze inhoud binnen.


Door Maarten Reijnders 22 reacties   Diverse lezers van WebWereld klagen over een stortvloed aan spammailtjes die in het Duits zijn gesteld. Ook in de nieuwsgroep nl.internet.misbruik spreken mensen van 'stapels Duitstalige racistische spam'.

De inhoud van de mailtjes varieert, evenals de subject-regels. Onderwerpen zijn onder meer: 'Bankrott des Gesundheitswesens durch Auslaender!' en 'Libanesen in Berlin'.

Gelet op de gebruikte ip-adressen maken de spammers voornamelijk gebruik van Nederlandse hosts. In de lijst met gebruikte providers komen ip-adressen voor van vrijwel alle grote Nederlandse internetaanbieders.

Zombie hosts
Volgens een bericht in nl.internet.misbruik zouden echter ook verbindingen in Nieuw-Zeeland, België, Italië worden ingezet.

De spammers zetten gekaapte pc's in van mensen met een breedbandverbinding - een veelgebruikte truc onder spammers. "Deze spammers beschikken over een leger 'zombie hosts' waar je duizelig van wordt", aldus een van de bezoekers van nl.internet.misbruik.

Volgens Judith van Erve, woordvoerster van XS4ALL, is er sprake van een 'goed voorbereide actie'. "Het versturen van de spam is vannacht begonnen. Veel providers hebben er last van." Volgens haar is het probleem niet beperkt tot Nederland. "We hebben ook al een melding uit Rusland gekregen."
 
Status
Niet open voor verdere reacties.
Terug
Bovenaan