• Let op: Dit is het archief van het Provider Forum. De berichten die je hier ziet zijn gedateerd en er kan niet meer op worden gereageerd.

Ik word gek van de hoge latency :(

S

saurfen

Ik heb nu in ongeveer 3 maanden een chello classic verbinding en in het begin waren er nogal wat problemen, maar na een week of 2 dag en nacht met chello/upc aan de telefoon te hebben gehangen leek het probleem eindelijk verholpen te zijn door het instellen van een nieuwe "Initial DS frequency"..

Tot een week terug (02/07/2005). Tijdens mijn dagelijkse portie world of warcraft werd ik in eens van de server afgetrapt en was mijn complete internet verbinding dood.. Na het resetten van mijn modem had ik wel weer verbinding, maar mijn latency was continue rood (hoger dan 2000ms).. Op die manier kan je natuurlijk niet fatsoenlijk gamen, dus heb ik afgelopen maandag maar weer naar UPC/Chello gebeld en het standaard gelul over ipconfig, etc aangehoord, waarna ik uit eindelijk te horen kreeg dat ze me niet verder kon helpen en dat het probleem niet bij UPC zit.

Vervolgens heb ik afgelopen week nog een paar keer gebeld, maar ze helpen je gewoon niet verder.. Mijn vraag is nu of iemand enig idee heeft wat het probleem kan zijn?

Ik heb een thomson modem.
SNR: 36.5dB
Recieved Signal Strength: -3.3dBmV
Freq: 18.3 Mhz
Power level: 52.0 dBmV
Channel ID:4

Als ik mijn verbinding via nuria test kom ik niet verder dan:
16.7s voor surven (tijd om een gemiddelde webpagina te openen).
0,164s voor gamen (neem aan dat dit mijn ping is).
157 kbit/s Download (wtf ik moet 4000kbit/s hebben).
57 kbit/s Upload (wtf ik moet 1024 kbit/s hebben).

Normaalde haalde ik altijd zo'n:
2s voor surven. 0.020s voor gamen. 3600kbit/s down en 800kbit/s up bij nuria..

En mijn latency bij wow was altijd tussen de 40-120ms..

Daarnaast krijg ik de laatste tijd continue die pagina dat ik mijn modem weer moet registreren als ik het internet op wil (https://chello.upc.nl)..

Bij een trace naar de inlog server van World of Warcraft krijg ik een hoge vertraging bij:
p14241.net.upc.nl [212.142.14.241]
62.108.0.217
srp8-0.am00rt01.brain.upc.nl [212.142.32.33]

En na prs-tc-ks51-geth0-2.telia.net [213.248.70.70] krijg ik alleen nog maar Request timed out.

En zelfs een ping naar chello is 269ms..

Dit is toch niet meer normaal? Iemand nog tips?
 
Als je werkt met windows xp, probeer dan eens het volgende:
ga naar start - uitvoeren, type daar " ipconfig /flushdns " en klik ok.

Dit zou in ieder geval dat probleem met die aanmeldpagina moeten oplossen en misschien ook wel de rest.
Alles nog eens resetten kan ook nooit kwaad, dus:
alles uitzetten, modem aanzetten, ± 30 sec wachten, evt. router aanzetten, ± 30 sec wachten, computer aanzetten.
 
Je SNR is wat hoog als ik het vergelijk met die van mij: 36 tov 28, volgens mij moet dit tussen 22 en 32 zitten, maar ben niet zeker.
Verder kan je proberen om een 12v voedingsadpter zoals hier beschreven staat.
Wat bij mij ook nog wel eens helpt is de router een minuutje van het stroom af, ik heb een goedkope sitecom dc202 en deze heeft een klein geheugen dat vol loopt, route tabel ofzo, dan krijg ik dezelfde snelheden als jij aangeeft.
 
Laatst bewerkt door een moderator:
Bovenstaande tips uitgevoerd, maar het heeft niet geholpen..

Ping naar www.chello.nl is op het moment opgelopen naar 597ms :S.. en voor de rest gaat het allemaal extreem traag :(..

Iemand nog tips?
 
Net ook nog even mijn oude Surfboard modem aangesloten gehad (4200i geloof ik).. Maar mijn verbinding is nog even bagger..

Dus aan de modem ligt het niet..
 
Had ook veel problemen met thomson 420 en router heb nu een Motorola 5100 nergens meer last van heb gewoon HD gebeld gezegt dat de modem niet goed is en veel problemen mee zijn toen werdt er een afspraak gemaakt voor nieuwe modem.
 
Terug
Bovenaan