ik wil van mijn ISDN af

  • Onderwerp starter hansdrenk
  • Startdatum
Status
Niet open voor verdere reacties.
H

hansdrenk

Na al een poos bij Chello/Upc te zijn (zonder klagen overigens) zie ik geen aanleiding om mijn ISDN van KPN te houden. Ze doen hier nogal moeilijk over en ik kan nergens een handleiding vinden.
Ik moet toch gewoon opnieuw een Analoge lijn kunnen aanvragen????? en dat NT1 kastje kwijt zien te raken!!!!

En weet iemand toevallig hoe ik mijn analoge toestellen dan toch intern (middels) een huiscentrale kan gebruiken???
 
Het kan wel, echter in het slechtste geval krijg je een ander telefoonnummer. Volgens mij betaal je wel gewoon weer aansluitkosten, als bij een nieuwe telefoonaansluiting. Interne huiscentrales voor analoge toestellen kon je altijd gewoon kopen, tegenwoordig zie je ze niet zo veel meer. Wellicht vanwege de opkomst en de prijsdaling van DECT, waarmee je ook gewoon intern kunt bellen/doorschakelen.
Ik zelf heb mijn ISDN opgezegd en ben helemaal overgegaan op een mobiel abo. Tegenwoordig bestaan hiervoor abonnementen die goedkoper kunnen uitvallen dan een vaste lijn, zeker als je al een toestel hebt en als je vaak naar mobieltjes belt.
 
toevallig werk ik zelf bij KPN:

Je moet inderdaad naar klantservice bellen (0900-0244). Daar zeg je dat je terugwil naar analoog (in jargon: een remigratie)
Je betaald wel een bepaald bedrag, maar die zijn niet zo hoog als nieuwe aansluitkosten. Heb je trouwens ook zo weer terugverdiend, want je abbo geld is lager.
Dat nt1 kastje mag je er daarna zelf afhalen, of iemand komt dat voor je doen (kosten monteur ong 70 euro uit mn hoofd). Zelf een wandcontactdoosje erop zetten (3,95 bij de Hema) en daarna de andere draadjes onder dezelfde polen schroeven is het makkelijkst. Rode draadje op A, blauwe op B en je bent al klaar (rest kan los blijven liggen).

Huiscentrales zijn er wel degelijk voor een analoge aansluiting (merknaam: homevox), maar die zijn vrij prijzig als je ze vergelijkt met een draadloos stationnetje (chicago of gigasetje) waarbij je iets van 8 handsets kan gebruiken, is dat veel goedkoper en makkelijker.
 
Status
Niet open voor verdere reacties.
Terug
Bovenaan