• Let op: Dit is het archief van het Provider Forum. De berichten die je hier ziet zijn gedateerd en er kan niet meer op worden gereageerd.

Ik kreeg dit mailtje van UPC iemand enig idee wat ik er me moet ?

  • Onderwerp starter johnny mnemonic
  • Startdatum
J

johnny mnemonic

Geachte abonnee,

Zoals u misschien weet, is enige tijd geleden de Telecommunicatiewet gewijzigd. Op grond van die wet moeten wij u informeren over de verschillende soorten verkeersgegevens die UPC verwerkt. UPC verwerkt deze gegevens om haar diensten te kunnen leveren, om te kunnen factureren en ook voor marktonderzoek en verkoopactiviteiten. Naast uw persoonsgegevens: naam/adres/woonplaats-gegevens, gaat het hier onder meer om de volgende soorten verkeersgegevens;

Chello o.a.:
- identiteit aansluiting
- gebruikersnaam (user id)
- IP-adressen
- e-mailadres
- het gebruikte protocol
- begin- en eindtijd van de sessie
- type dienst, volume (aantal kilobytes)


UPC draagt zorg voor passende organisatorische en technische maatregelen om verkeersgegevens te beveiligen. Verkeersgegevens worden niet langer bewaard dan vereist voor een goede bedrijfsvoering of dan wettelijk verplicht is.
U kunt tegen de verwerking van verkeersgegevens, voorzover dit gebeurt voor marktonderzoek en verkoopactiviteiten, schriftelijk bezwaar aantekenen zoals bepaald in de algemene voorwaarden van UPC. Deze algemene voorwaarden kunt u vinden op www.upc.nl.


UPC Nederland BV, mede handelend onder de naam UPC Nederland, statutair gevestigd te Amsterdam, KvK Amsterdam 33303479. De betreffende Algemene Voorwaarden voor de geleverde diensten, gedeponeerd bij de KvK Amsterdam, zijn van toepassing.
 
Volgens mij houdt dit slechts in dat ze je nu moeten vertellen wat ze allemaal van je bijhouden en dat je ook nog bezwaar kunt maken tegen bepaalde dingen...voor de rest, geen idee...
 
zelfde mail gehad, en ik ben niet zo blij dat ze mn in en uitgaande telefoongesprekke delen met derden, laat staan de rest van de info
 
Ik kan dus bezwaar maken.
Wat een kromme wereld, waarom is het niet zo dat ze aan mij toestemming moeten vragen.
 
En voor de algemen voorwaarden kun je hier klikken: https://www.upc.nl/pdf/Algemene_Voorwaarden_chello.pdf
 
hebben ze niet al vaker ineens hun algemene voorwaarden zomaar ineens aangepast?
daar staat me nog iets van bij
 
wat een lompheid kreeg dat mailtje ook net binnen, is dit om extra schrik aan te jagen ofzo :(
zo van big brother is watching your download sessions
'tis goed met ze, prettige nacht verder
 
Aan dit mailtje kan UPC dit keer helemaal niets doen, het is het gevolg van een recente wetswijziging waarin de overheid vanuit de huidige anti-terreur paranoia heeft bepaald al deze verkeersgegevens te bewaren voor mogelijke opsporingsdoeleinden.
Bezwaar maken heeft dus alleen zin om te voorkomen dat de gegevens commercieel door UPC zelf gebruikt worden, tegen het verzamelen en het, op verzoek van bijvoorbeeld de AIVD afgeven aan de overheid kun je geen bezwaar maken.

Zie bijv.:
https://www.bof.nl/verkeersgegevens.html
 
Oh ja, om al die mensen die nu gaan zeggen dat ze nu zeker bij UPC weggaan voor te zijn: deze wetwijziging geld voor alle internetproviders en telecomboeren in NL, dus hiervoor weggaan heeft geen zin, alle alternatieven moeten wettelijk het zelfde doen.
 
Deze gegevens uitwisselling bestaat al lang de mobiel boeren moesten zelfs alle gegevens 10 jaar bewaren.
in zwitserland is een databank waar alle gegevens van alle telco's in europa bewaard worden.
er is zelfs al een rechtzaak geweest in alkmaar dat uit de zendmast gegevens is gebleken dat de verdachte zich heeft bevonden op de plaats van misdaad elke gsm of umts gebruiker weet dat bigbrother je kunt volgen. alleen nu heeft UPC het fatsoen gehad om dit aan ons te melden.
 
Terug
Bovenaan