• Let op: Dit is het archief van het Provider Forum. De berichten die je hier ziet zijn gedateerd en er kan niet meer op worden gereageerd.

Ik heb vragen over een Router wie kan mij deze vragen beantwoorden???

S

stunt

Bij een kennis van mij willen wij 2 computer op internet aansluiten via een route.

Nu is mijn volgende vragen.
1. Is het met een route ook mogelijk dat je met alle 2 de computer tegelijk op internet zit, Zodat b.v. ik beneden zit en mij zoon boven?

2. Kan ik mijn computer ook helemaal afschermen zodat mijn zoon niet via zijn computer in mijn computer kan komen. en als ik bv. met msn bezich ben dat hij kan leze wat ik schrijf en de ander?

3 Wie kan mij uitleg geven hoe ik het makkelijkste het kan aansluiten zodat ik de punten hierboven ook zo beveiligt heb?

Het is zelf voor mij de eerst keer dat ik dit doe dus vandaar al deze vragen. ik hoop dat er iemand antwoord op kan geven.

Alvast bedankt.
 
Re:Ik heb vragen over een Route wie kan mij deze vragen beantwoorden???

1. Ja

2. Ja als je bestanden delen uitschakeld

3. https://chelloo.nl/tips/router.html
 
Ja het is mogelijk via een Router je Internet verbinding te delen, maar als je meer wilt (web-server, Printer-Server, ect) hebt je wat meer kennis nodig.

Voor je daadwerkelijk overgaat tot de aanschaf van een Router dien je, je wel even af te vragen, "wat wil ik in de toekomst"

Zo is het goedkoper (als je een Oude(re) Pc bezit )) om te spelen met deze computer om hem als Server te-installeren.

Het werkt en is goedkoper dan een Hardware-Router, omdat er van een Softwarematige Router meer te vinden is om te-installeren

Zoek via www.google.nl naar "Freesco" (V0.2.6 werkt op Floppy)

alvorens je een Router aanschaft en tot de conclusie komt dat hij niet doet wat jij eigenlijk wilde
 
Alles wat u wil kan. Ik heb zelf een E-Tech Router en die werkt perfect. Mijn internet provider is Chello ---> Flevoland. Als je de router installeerd is de firewall automatich aan. Verder hoe je alleen het MAC adres in te voeren en klaar!
 
OKe er zijn geen slechte Router's, de enige kennis die je nodig hebt om meerdere computers met het Internet te-delen is............

Sluit de Kabel (internet modem) aan op de WAN (Wide Array Network)
Sluit diverse PC's aan op de vrije Poorten (max 4) aan op de Router
Zorg dat alle aangesloten PC's een Auto Ip/Tcp adress krijgen
En voila Internet door het hele huis

Op iedere poort van de Router kun je ook een Hub/Switch aansluiten om je verbinding uit te-breiden, Let-Wel dat iedere PC shared via een Hub/Switch een lagere Bit-Rate (Bps) krijgt dan direct aangesloten op de Router
 
Terug
Bovenaan