Ik ben zo blonTTTTTTTT

B

Blondie

Helluppppppppppp!! Ik ben echt blonT, maar dan van binnen, vrees ik :-X

Ik heb een router (Sweex), internet via Chello, modem aangesloten op router, internetverbinding met mijn XP machine geen probleem, na heel veel geklungel, gevloek en getier ook een oude WIN 95 machine aan de praat gekregen via de router. Maar nu het probleem: ik wil ook een WIN 98 SE machine aansluiten en daar gaat het mis, het lukt me niet een verbinding tot stand te brengen.

In het status overzicht van de router staan beide machines, maar het vreemde is dat ik geen site kan bezoeken.

Wie oh wie heeft de gouden tip?
 
Topicstarter
Topicstarter
B

Blondie

Bedankt hoor, kanjer...........read the fucking manual........hmmmmm STFU........als je niks zinnigs te melden hebt..... :-*
 
L

Laurens

:D Ik geloof dat je nog een beetje moet wennen aan Sylvester.
Maar eh, wat zijn je instellingen bij tcp/ip?
 
Topicstarter
Topicstarter
B

Blondie

Zinnig? Tuurlijk, voor iemand die Rookie onder zijn nick heeft staan, wel, maar niet voor iemand die denkt dat ze alles wel zelf op kan lossen ;D ;D :P

Mijn IP-instellingen.......ik ga nu slapen, ik kan het woord IP niet meer zien........morgen, weer een dag :-*
 
K

kashmir

Blondie zei:
Zinnig? Tuurlijk, voor iemand die Rookie onder zijn nick heeft staan, wel, maar niet voor iemand die denkt dat ze alles wel zelf op kan lossen ;D ;D :P
Dus niet zinnig voor jouw? (ik ben geen "ze")
Wie is er hier nu nog meer een Rookie?
Of is dit een vorm van sarcasme die ik niet doorzie?

Affijn, we wachten je instellingen wel af............ 8)
 

sylvester(rr)

Quality Member
Berichten
9.691
Ben ik s een keer behulpzaam, wordt dat niet gewaardeerd...
nosmile.gif
 
Topicstarter
Topicstarter
B

Blondie

Okay, okay.........ik was niet aardig, maar jij ook niet.....hihi

Ik ga mijn leven beteren, hier zijn de instellingen van de pc, die het wel doet:

DNS server : 192.168.2.1
Netbios gebruikt DNS : aangevinkt
IP adres : 192.168.2.102 (zelf ingebracht)
Subnetmask: 255.255.255.0
Standaard gateway: 192.168.2.1

De pc die het niet doet heeft dezelfde instellingen, IP-adres eindigt op 103. Dit heb ik uiteindelijk ook zelf ingebracht, omdat het door de router laten toekennen van een IP ook al geen soelaas bood.

Ik weet niet of iemand hier iets mee kan, maar ik zou enorm geholpen zijn als ik zou weten wat er verkeerd zou kunnen zijn gegaan...

Petra :-*
 
Topicstarter
Topicstarter
B

Blondie

Ow ja en de mijn status overzicht van mijn router ziet er zo uit

DHCP Client Log View your LAN client's information that are currently linked to the Broadband router's DHCP server.


Numbers of DHCP Clients: 2
ip=192.168.2.102 mac=00-02--knip--27--knip--34
ip=192.168.2.103 mac=00--knip--A1-26--knip--7C

Ping naar beide IP adressen gaat goed, 0% verlies...... :'(

=edit=
 
Bovenaan