• Let op: Dit is het archief van het Provider Forum. De berichten die je hier ziet zijn gedateerd en er kan niet meer op worden gereageerd.

iHDR 5050c probleempje

Status
Niet open voor verdere reacties.

rmb24

Forum Gebruiker
Berichten
444
Ik heb sinds kort een vrijwel nieuwe (=ongebruikte) Humax 5050c gekregen.
De kosten zijn het dus niet, maar er valt mij het volgende op, dat ik ook al in dit draadje tegenkwam: https://ziggo-gebruikers.nl/forum/showthread.php?t=37430

Maar het maakt bij mij niet uit of de Humax in energiebesparing aan of uitstaat. In beide gevallen blijft de klok zichtbaar, en bij opstarten komt het hele opstartmenu weer voorbij, i.p.v. direct opstarten als de energiebesparing op "uit" staat.
Wat kan ik hier aan doen? Middels het menu werkt het dus niet.
 
Niet zo ongebruikt als je dacht?
Of dat ding even naar de fabrieksinstellingen resetten?
 
Lees: Vrijwel nieuw en ongebruikt. Alles is relatief! En gratis gekregen, dus niet teveel zeuren, dacht ik zo!! Verder heb ik nog geen rare dingen gezien.

Maar omdat deze uit de omgeving van Rotterdam kwam, heb ik alles (frequentie en netwerk ID) toch opnieuw moeten instellen, dus meteen maar teruggezet naar fabrieksinstellingen. Daarna weer alle instellingen gedaan, w.o. dus ook de energiebesparing aangezet. Maar het display blijft gewoon branden (tijdsaanduiding) en de rode led onder de display blijft ook aan.
Bij het uitzetten van de energiebesparing blijft dat natuurlijk wel zo, maar als ik dan de decoder aanzet, gaat de opstart weer helemaal via het "boot" principe. Bij mijn 5200 is dat niet zo (alleen als de energiebesparing aan staat) dus vraag ik mij af of dat bij de 5050 net zo (zou moeten) gaan, of dat die altijd het "boot" schermpje laat zien.
 
rmb24 ik heb dit apparaat al jaren toen nieuw gekocht maar wat jij schrijft
is normaal de opstart tyd is zo lang dit is niet te veranderen als hij verder
goed werkt hoop ik dat je nog jaren plezier van dit apparaat mag hebben
want hij heeft veel gebruiks mogelijk heden ik ben ook nog zeer tevreden
met dit apparaat:pompom::applause:
 
<KNIP>
Rest nog het gedeelte van de "stand-by", waarbij de display niet geheel uitgaat. Zowel in energiebesparing aan of uit.
Dat in beide gevallen de opstarttijd van de 5050c even lang is, is mij nu duidelijk.
Maar maak het "probleem" vooral niet groter als het is. Het was gewoon een vraag of-, en hoe ik dat zou kunnen verhelpen. Als het een heel technisch verhaal wordt, met terugsturen naar Quantis ofzo, dan laat ik het wel voor wat het is, als het apparaat verder maar doet wat het moet doen.
 
Laatst bewerkt door een moderator:
<KNIP>
Nu weer "on-topic" met de overgebleven vraag;
Kan ik mijn 5050 in energiebesparende modus zo instellen dat de display (klokje) en de rode led eronder uitgaat, of hoort dat al zo te gaan als ik energiebesparing "aan" zet. Als dat zo is, dan is er iets niet helemaal goed met mijn 5050, maar als dat alles is kan ik ermee leven, tenzij iemand mij kan vertellen welke instelling ik daarvoor moet uitvoeren..

Alvast dank voor de reacties op deze vraag!
 
Laatst bewerkt door een moderator:
Alle off-topic berichten zijn gewist. De on-topic berichten zijn aangepast.
Vanaf nu gaan we dus ook on-topic verder.
 
humax 5050c

rmb24 ik ben net naar mijn 5050c gelopen en je kan hemveranderen je gaat naar sisteem instellingen en dan naar overige instellingen en dan naar energie besparing in stanby als hij aan staat brand alleen het rode lampje en als hij
uit staat brand het rode lampje en het klokje is zicht baar zo hoort hij het te doen ik hoop dat je hier uit komt en als je nog meer vragen hebt hoor ik het wel ik was nog vergeten dat de opstart tyd het zefde blijft vrg honda:pompom::pompom:
 
Kijk.....dat zijn antwoorden waar ik iets mee kan. Echter, of bij mij de energiebesparing aan of uit staat maakt niets uit.
In beide gevallen blijft de display aan (klokje en led).
Ik begrijp hieruit, dat de standby stand niet juist werkt.
Zoals gezegd, heb ik daar niet zo'n probleem mee. Ik wilde alleen weten hoe je dat kunt aanpassen, maar bij mijn 5050c werkt dat dus blijkbaar niet goed.

Dank voor de reacties en (@moderator) het aanpassen van alle onnodige berichten.
 
Heb je ook nog gecontroleerd op eventuele updates van de Humax binnen instellingen. Mogelijk lost dit nog problemen voor je op.
 
Status
Niet open voor verdere reacties.
Terug
Bovenaan