• Let op: Dit is het archief van het Provider Forum. De berichten die je hier ziet zijn gedateerd en er kan niet meer op worden gereageerd.

ICS of Router?

Frits2

Forum Gebruiker
Berichten
6
Wat zijn de voor- nadelen van het bouwen van een netwerk met ICS vergeleken met een router?

Kan voor ICS zonder problemen een van de bestaande PC's worden gebruikt of is een aparte PC beter/noodzakelijk?

Dienen bij ICS of Router alle PC's van een firewall/virusscanner te worden voorzien?
 
Gaat het in totaal om 2 pc's dan is ICS een goedkope oplossing: 2 netwerkkaartjes en een crosskabel. Nadeel is dat de ene pc aan moet staan om met de andere pc te kunnen internetten.

Gaat het om meerdere pc's dan vind ik ICS geen geschikte oplossing meer. Je hebt behalve netwerkkaarten en kabels dan ook een switch nodig om alle pc's met de ics-pc te verbinden. De ics-pc moet natuurlijk altijd aanstaan. De ics-pc wordt extra belast.

Een router heeft tegenwoordig een ingebouwde switch, gebruikt weinig energie, is klein, zijn niet meer zo duur, hebben meestal een ingebouwde firewall .... kortom: koop een router.

De pc's achter de router moet je nog gewoon voorzien van een virusscanner.

Je kunt ook een aparte pc nemen met een switch. Die pc wordt dan de server. Daar zou ik dan geen ICS opdraaien maar een softwarerouter zoals winroute of een pakket als clarkconnect. Zeker niet de goedkoopste en eenvoudigste oplossing maar wel veel mogelijkheden. Leuk als je iets meer wil dan alleen internet delen.
 
Helemaal mee eens, alleen heb ik op de verschillende pc`s nog wel een software firewall (ZA) geinstalleerd, dit omdat het met de firewall van de SC dc201 niet mogelijk is om het uitgaande verkeer te regelen.

8)
 
Terug
Bovenaan