ICQ en router

Bert

Forum Gebruiker
Berichten
900
Hoi.

Ik gebruik ICQ en ik heb hiermee een klein irritant probleempje.
Ik deel hij hello vervinding via een repotec router, dit werkt op zich perfect echter ik heb dus een probleem met mijn ICQ.

Zodra ik de PC aanzet start ICQ niet vanzelf op, er komt alleen een geel bloemetje te staan van net detect, ICQ ziet/merkt dus niet dat er een internet verbinding aanwezig is.
Zodra ik ICQ handmatig start werkt het wel, ook kan ik bijna geen files ontvangen en versturen via ICQ, krijg constant errors dat er geen rechtstreeks contact mogelijk is.

Haal ik de router weg en plug chello rechtstreeks in de PC werkt alles wel normaal, ook de ICQ instellingen staan allemaal correct.

Iemand een idee hoe ik dit wel goed werkend kan krijgen?
 
R

Remboooo

Filetransfers werken alleen met uPnP routers en die zijn bijna niet te krijgen en fokking duur (volgens mij). Hoe het komt dat ICQ niet vanzelf connect weet ik niet.
 

Meeuw

Forum Gebruiker
Berichten
2.497
Je moet ergens in ICQ instellen dat ie niet in standby modus gaat, als het goed is kan je ook ergens in ICQ instellen dat je een lan internet verbinding hebt en niet een dial-up ...
 
Topicstarter
Topicstarter
Bert

Bert

Forum Gebruiker
Berichten
900
In ICQ staat alles goed, sluit ik chello rechtstreeks aan werkt alles perfect.
Alleen als de router er tussen zit werkt het niet zoals het hoort.
 

Meeuw

Forum Gebruiker
Berichten
2.497
Weet je zeker dat ICQ op lan modus staat? Het verschil tussen jouw 2 configuraties is namelijk dat je met een "directe" verbinding een internet ip adres hebt/krijgt en anders een gereserveerd adres...
 
Bovenaan