• Let op: Dit is het archief van het Provider Forum. De berichten die je hier ziet zijn gedateerd en er kan niet meer op worden gereageerd.

Humax zet TV in stand-by?

Status
Niet open voor verdere reacties.
D

Diablo72

Ben sinds 3 weken in het bezit van een Humax 5200C. Nu lijkt het erop dat deze mijn Philips 32PFL9604 's nachts in stand-by zet, terwijl ik mijn TV toch echt uit heb gezet. Daarvoor nog nooit geen problemen mee gehad.
(bij het plaatsen van de Humax heb ik er ook een TP-Link switch tussen gezet, misschien een netwerk aansturing?)

Kent iemand dit probleem?
 
Re:

Apart. Mijn ouders hebben een Philips met de 5100c en die hebben twee keer 's ochtends meegemaakt dat de tv op standby was gegaan terwijl hij aanstond op de digitale tv via de decoder (stond gewoon lange tijd op 1 kanaal). Ik heb na de eerste keer gecontroleerd of de energiebesparing van de tv aanstond maar die was uit. Ik deed het maar als een bugje in de software (laatste tijd is het rustig).
 
Zal eens kijken of het verschil maakt wanneer ik de TV uitschakel en deze als laatste wel/niet op het kanaal van de decoder afgestemd staat. Gaat een weekendje overheen...
 
Als je de Philips TV uitschakelt, dan is de verbinding met het lichtnet verbroken. Je kan dan met AB, HDMI, netwerk rommelen wat je wilt, je zal voordat op die interfaces gereageerd zou kunnen worden, toch eerst het toestel eerst in de STBY moeten zetten.

Uitschakelen van een TV toestel komt neer op POWER OFF, dat is hetzelfde als de netstekker uit het stopcontact (WCD) trekken. Je krijgt het toestel dan echt niet aan..... :)

Als je het toestel wel aan kan krijgen (AB, HDMI, netwerk), dan staat er wel spanning op het toestel, vanuit het lichtnet of onder restspanning die niet verdwijnt als je het toestel echt loskoppelt van het lichtnet. Of dit laatste het geval is kan je controleren door de stekker uit het stopcontact te halen en te kijken of de situatie die je beschrijft ook optreedt :) Mocht het laatste het geval zijn, dan is de restspanning als die er zou zijn, snel verdwenen. Conclusie: het toestel staat onder spanning (STBY) en niet uitgeschakeld (POWER OFF).
 
Tegelijkertijd met de Humax heb ik een Samsung BD-E5500 gekocht en aangesloten. Nu kwam ik er vanochtend achter dat deze hetzelfde "probleem" oplevert. Denk toch aan een netwerk issue...
Ik probeer van de week contact op te nemen met Philips om te vragen of dit een bekend probleem is.
 
Kijk in je TV eens bij instellingen en controleer of de HDMI+EC instellingen goed staan? HDMI+(C)EC staat voor HDMI (High Definition Media Interface) + (Connected) Environment Control, en stelt via HDMI aangesloten apparaten in staat elkaar te controleren. Daarmee bedoel ik dat je bij wijze van spreken de afstandsbediening of menu's van apparaat 1 kunt gebruiken om apparaat 2 te bedienen. Hiervoor hoeft apparaat 2 ook niet in IR-bereik te zijn.

Bovenstaande werkt het beste als beide apparaten van hetzelfde merk zijn, omdat iedere fabrikant de specificaties van HDMI+(C)EC anders interpreteert. Waarschijnlijk heet het daarom ook anders bij elke fabrikant. Zo heet het bij Samsung AnyNet, bij LG Simplink en bij Sony Bravia Sync. Philips noemt het Easy Link. Waar je in ieder geval naar moet zoeken in het menu van je tv is naar een optie die deze bediening/besturing via HDMI uitschakelt. Als het goed is zal je probleem zich dan niet meer voordoen.

In sommige gevallen, zoals onder andere bij Sharp, kun je diverse elementen van de besturing afzonderlijk uitschakelen. Je zou er dan voor kunnen kiezen om alleen de functie 'Sta uitschakelen via HDMI toe' (of iets in die strekking) uit te kunnen schakelen.

Ik heb hier zelf een redelijk oude LG-tv staan die een erg oude versie van Simplink heeft (Simplink v2, waar men nu al voorbij v4 is). Deze versie ondersteunt alleen het bedienen van de basisfuncties op een DVD-recoreder of VCR/PVR. Mijn Humax iRHD5000C is echter geen van allen en als ik deze uitschakelde ging mijn TV vrolijk mee uit, ook al stond deze op een andere bron. Toen dus Simplink maar uitgezet in de TV en nu nergens meer last van.

Na dit alles vraag je je wellicht af of de Humax dat dan niet zelf expliciet moet kunnen, maar dat hoeft dus niet altijd. Het gaat er meer om of de tv reageert op een bepaald signaal dat via HDMI wordt verstuurd. Dat gebeurt niet als HDMI+(C)EC uit staat.
 
Status
Niet open voor verdere reacties.
Terug
Bovenaan