• Let op: Dit is het archief van het Provider Forum. De berichten die je hier ziet zijn gedateerd en er kan niet meer op worden gereageerd.

humax transport stream bestanden over zetten naar PC en bekijken vanaf PC

Status
Niet open voor verdere reacties.
M

maugroen

Heb al een tijdje een humax 5050 harddiskrecorder. Alle PC's en ook tv, harddiskrecorder , bluraydisc speler zijn voorzien van ethernet aansluiting en opgenomen in het thuisnetwerk. Via FTP kopieer ik de opgenomen *.ts bestanden van de humax hardduiskrecorder naar een gedeelde map op mijn windows pc, bijvoorbeeld f:\video. Het blijkt geen probleem om de bestanden nu op de PC te kunnen bekijken, bijvoorbeeld met de windows media player, of een andere windows media player naar keuze (nero, vlc, avs media player enz.). Echter, nog mooier is het om de aldus verzamelde opnames opnieuw af te kunnen spelen op de televisie, via het thuisnetwerk, rechtstreeks vanaf de pc! Dit is ook wat apparatuur voorzien van "DLNA" vermag. In eerste instantie lukte mij dit niet. Mijn philips net tv 42pfl8654 kan dus wel via de functie "browse pc" audio, photo en video bestanden vinden op de betreffende gedeelde mappen, maar het video transport stream formaat lijkt niet herkend te worden. Vervolgens heb ik geprobeerd om via video conversie tools (avs video convertor , vso_convertXtoDVD) het ts bestand om te zetten naar avi of mpg. Dit is behoorlijk lastig, mocht je dit willen proberen zorg dan dat input en output zoveel mogelijk gelijke bitrates , frames per second , resolutie hebben. Dit kost extreem veel processorkracht, uren voor een enkele film en het resultaat was ook niet altijd perfect, soms liep beeld en geluid niet meer synchroon.

Zodoende ging ik op zoek naar een bluraydiscspeler met dlna mogelijkheden, en kwam uit bij de sony s480 die volgens de specificaties ook mpeg transport stream zou kunnen afspelen via het netwerk, zoals mts of ts bestanden. Helaas lukte dit in eerste instantie niet.

Echter, recent ontdekte ik dat zowel mijn tv als mijn blurayspeler ts bestanden wel rechtstreeks kan afspelen als de bronopname een HD zender betreft!!! Verder kwam ik erachter, dat ik vrij eenvoudig de andere *.ts bestanden geschikt kon maken voor zowel streamen van de pc naar de tv of de bluraydiscspeler aangesloten op de tv, met behulp van de volgende tool:
avs video remaker. Dit reeds eerder lang gezochte tooltje is vooral handig om wat simpel plak of knipwerk te doen met een videofile. Bij een video opname bijvoorbeeld een paar minuten van het begin en eind er af knippen. Een andere mogelijkheid is om alle reclame er tussen uit te knippen, maar dat is meer werk. Dor nu simpel begin en eind van een ts video af te knippen in avs video remaker , kun je het aldus veanderde videobestand opnieuw opslaan, en op een of andere manier herkennen zowel mijn philips tv as mijn sony blurayspeler het ts bestand nu wel. Het "trimmen"van een videobestand op deze manier kan vrij snel, als je met de slider het gewenste begin en eindpunt opzoekt. Je kunt ook een hele serie bestanden achter elkaar zetten en ze dan in een keer "remaken"in aparte files. Inmiddels heb ik ontdekt, dat in plaats van het bekijken van de videobestanden op de pc door te browsen naar de pc ( "pull"), het ook mogelijk is om vanachter de PC een videobestand te selecteren in de verkenner, en dan met de rechtermuisknop "play to" het videobestand naar de tv te sturen ("push"). Je moet wel je windows media player goed ingesteld hebben wat betreft streamen binnen het thuisnetwerk. Maar dan zou je zelfs middels bediening via een smartphone je videobestanden van de pc af kunnen spelen op de tv .
 
Het lukt mij ook om de bestanden te streamen naar mijn mediaplayer. Echter gaat dit regelmatig fout doordat de verbinding waarschijnlijk niet snel/stabiel genoeg is.

Ik bewerk de *.TS files verder niet.

pvd
 
Status
Niet open voor verdere reacties.
Terug
Bovenaan